2 дена на диета седмично

С видимо по-добри резултати
2 дена на диета седмично

В последно време все повече специалисти по диетика и хранене обсъждат необходимостта от генерална промяна в начина на хранене, за да може по-лесно да се поддържат здравословни килограми.

Причините за това са многобройни и най-вече произлизат от нерационално хранене, стрес и липса на физическо натоварване. През последните години дори се наблюдава, че затлъстяването се разпространява буквално като вирусно заболяване особено в страните с висок стандарт на живот.

Именно и това предизвиква все повече необходимостта да се търсят варианти, които ще доведат до постигането на отслабване не само в кратки срокове, но и с трайни резултати.

1598981Thinkstock/Guliver

На първо място специалистите смятат, че трябва да промените изцяло подхода си към храненето. На второ, ако страдате от конкретно заболяване, което води до натрупването на излишни килограми - да съобразите диетата си с него и чак тогава да преминете към конкретни действия, които са изключително уникални за всеки един човек.

Но каквито и да са причините за затлъстяването, ако следвате ограничение в рамките на 2 дена седмично, които не са един след друг, а през останалите 5 се храните разумно без прекаляване и крайности, то със сигурност ще постигнете значително забързване на метаболизма, което ще доведе до отслабване и загуба на мазнини.

Как работи системата?

Още преди години бяха открити сериозни потвърждения за ефективността на диетите изработени на ротационен принцип. Тази диета спазва подобна схема, в която обаче не ви се налага да следвате твърде сложни закономерности. По-опитните сред вас лесно ще се ориентират дори без да изпадате в необходимостта да броите калории и да изчислявате какво и кога да ядете, но новаците сред вас разполагат с два варианта.

Първият е да изчислите на база физическата си активност и времето за сън, какви са и калорийните ви нужди. В този случай следвате калориите необходими на тялото ви 5 дена в седмицата с леко занижаване от 100-200 килокалории, а в останалите 2 дни намалявате калорийния си прием с 600-700 килокалории.

В рамките на 2 до 3 седмици ще усетите и първите сериозни резултати, след което ще наблюдавате застой в рамките на месец или месец и половина. Именно в този момент не трябва да се отказвате, а да продължите да следвате системата.

В случай, обаче че не искате да влизате в сложни изчисления с калории – постъпете по следния начин. Порцията, с която обикновено се наяждате я намалете с ¼ за 5 дни в седмицата, а в двата от дните я намалете на половин. По този начин резултатите ще са същите без да се притеснявате, че не сте направили правилните изчисления.

Следвайки тази диета е важно в ежедневното ви меню да присъстват всички хранителни групи: мазнини, протеини и пълноценни въглехидрати.

- Приемайте достатъчно фибри от салати и плодове.
- Не пийте по-малко от 1.5 литър вода на ден, но и не прекалявайте с нея.
- Изключете приема на готварска сол, бяло брашно и захар, като ги замените с хималайска сол, ръжено или брашно от спелта, но в малко количество и използвайте естествен подсладител в лицето на стевия.
- Не вечеряйте обилно по-късно от 18 часа.
- Спазвайте часова разлика между вечерята и закуската не по-малко от 14 часа, за да може организма да се освободи пълноценно от токсините.
- Задължително 2 от дните в седмицата заложете на постна храна, лишена от животински продукти. В тези дни употребявайте растителни източници на протеини.

В случай, че се съобразите с всички тези условия ще забележите чувствително намаляване на теглото и мазнините без това да ви коства много нерви, глад и стрес.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април