Топла супичка в купичка за студено време

С гъбки и ароматни зеленчуци
Топла супичка в купичка за студено време

Едва ли има по-прекрасен начин да се стоплиш в студената зимна вечер с една бърза за приготвяне гъбена супа със зеленчуци, а и дори месоядните могат да прибавят малко количество месце, ако не могат да си представят супата без него.

Освен това винаги можете да напазарувате необходимите продукти на път от работното място към дома и с влизането да я оставите да къкри сама на котлона, докато вие приготвяте масата за вечеря.

Лично аз не съм сред почитателите на запръжките, така че ще ви посъветвам да задушавате и приготвяте тази супа на сравнително бавен огън. Ароматът и вкуса ѝ е повече от неповторим. Така че пробвайте здравословния метод, защото той ще ви сгрее.

Необходими продукти:

1620428inm.com

500 грама кралска кафява печурка
600 грама картофи
1 морков
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
1 скилидка чесън
1-2 дафинови листа
40 грама масло
4 супени лъжици зехтин при сервиране
100 милилитра животинска сметана
1 жълтък
1 супена лъжица брашно
сол и черен пипер на вкус
1 връзка магданоз

Задушете трите вида лук в малко масло, след което добавете около 1.5 литра вода или пилешки бульон. нарежете картофите на ситно и ги прибавете към супата заедно с двете дафинови листа. Най-накрая добавете и предварително почистените и нарязани на ситно гъби. В отделен съд направете застройката с жълтъка, лъжицата брашно и животинската сметана, като ги загреете леко на котлон, така че да бъде сходна температурата на застройката с тази на супата.
Снемете супата от котлона и внимателно прибавете застройката. Гарнирайте с нарязания на ситно магданоз и зехтин.
Сервирайте с препечени филийки и сезонна салата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май