От тефтера на баба за постите: Апетитно прясно зеле в гювеч

От тефтера на баба за постите: Апетитно прясно зеле в гювеч

Необходими продукти:

1,5 кг прясно зеле

2 домата

1 с.л. червен пипер

половин к.ч. олио

4 дафинови листа

4 зърна бахар

Начин на приготвяне:

Отстранявате наранените листа на зелката. Нарязвате я на тънки ивици. Слагате нарязаното зеле в гювеча, поръсвате със сол и го намачквате добре. Добавяте обелените и нарязани на дребно домати, дафиновия лист и бахара и разбърквате. Слагате олиото и червения пипер и отново разбърквате. Не е необходимо да добавяте вода. Задължително слагате гювеча в студена фурна. (Ако сложите студения гювеч в предварително загрята фурна, то той ще се пукне.) След като сте сложили гювеча със зелето във фурната, нея я включвате на 200 градуса и печете около час. След това го вадите от фурната и разбърквате зелето, след което го връщате във фурната за още 5 минути. След като минат и тези 5 минути зелето е готов и може да бъде сервирано.

ключови думи:
постно прясно зеле

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май