Ароматни хрупкави картофи на фурна

Да си оближеш пръстите!
Ароматни хрупкави картофи на фурна

Познавате ли човек, който да не обича пържени картофки?

Лично аз не се сещам за нито един, но истината е, че хората, които се стремят към спазване на здравословен начин на живот ги избягват по ред причини, които най-вероятно и вие самите знаете!

Искам да ви предложа здравословна, вкусна и хрупкава алтернатива на въпросните пържени картофи, от които ще си оближете пръстите.

Признавам си, че съм в състояние да изям огромно количество само от тях, като не пропускам да предложа и на близките и приятелите си, защото ако не са споделени, то те не са достатъчно вкусни.

Необходими продукти:

1594082inm

1 килограм картофи
3 супени лъжици овесени трици
5-6 супени лъжици зехтин или олио от семки на грозде
1 равна супена лъжица сладък червен пипер
черен пипер
чубрица
сол

Нарежете картофите така сякаш възнамерявате да ги пържите. В никакъв случай не си купувайте готови, нарязани и бланширани картофи, защото нито ще са полезни, нито ще са вкусни!
В средна по големи тава сложете овесени трите супени лъжици овесени трици, както и картофите, които сте обелили и нарязали така сякаш ще ги пържите. Добавете червения и черен пипер, чубрицата и солта. Разбъркайте внимателно с ръка, така че всяко картофче да получи мазнина и подправки.

Сложете тавата в предварително загрята фурна на 220 градуса. Оставете на горно и долно горене за около 40 минути. Ако имате вентилатор, можете да го включите и него, но тогава трябва да намалите температурата на 190 градуса, за да не ги изгорите. След като придобият загар можете да ги извадите от фурната и да ги сервирате със сезонна салата.

Гарантирам ви, че това ще са най-вкусните хрупкави картофи на фурна, които някога сте яли. Не забравяйте да НЕ слагате изобщо вода в тавата! Ще се изпекат и без нея. Освен това имайте предвид, че пресните картофи съдържат много повече вода от старите картофи, така че не могат да станат истински хрупкави.

А, сега не се колебайте да експериментирате с тях за обяд и да ви е сладко!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април