Деси Банова: усмихнатото момиче от прогнозата за времето

Поддържането на красива фигура е въпрос на баланс!
Деси Банова: усмихнатото момиче от прогнозата за времето

Чаровната водеща на "Времето" по Нова телевизия Деси Банова е на 35 години и е щастлива майка на 4-годишната Йоана. Деси вече повече от 17 години ни информира за капризите на времето, но също така успешно съвместява кариерата в телевизията със собствената си агенция за организиране на сватби и фирмени събития.

В годините, в които работихме заедно си спомням, че винаги в дамската си чанта носеше малки здравословни закуски - сурови ядки, банан, ябълка или някой и друг полезен плод.

Спокойно можем да кажем, че Деси е сред телевизионните звезди, които винаги са се поддържали в отлична форма.

Специално за fitwell.bg тя разкри тайните за перфектната си визия. 

Деси, как поддържаш фигурата си?


Аз съм голяма щастливка, тъй като генетично нямам проблеми с килограмите и метаболизма. Майка ми и баба ми са много слаби и изглеждат добре. Освен това следвам строг режим на хранене: закусвам, обядвам и вечерям. Вярвам, че това е много важно за добрата форма. Така организмът не изпада в стрес и не трупа излишни килограми.

Коя е твоята диета?

Като бях тинейджърка спазвах различни диети, но това е доста погрешно, тъй като чисто психически човек не се чувства добре. Сега се храня здравословно - избягвам мазно и пържено, но не съм прекалено крайна. Понякога си хапвам пържени картофи или си позволявам пържена риба. Сладко по принцип не обичам. Изкушава ме единствено шоколадът, но той както знаем в малки количества може да бъде и полезен. Много обичам италианската кухня, така че към нездравословните си залитания причислявам най-вече пицата и различните видове паста.

1506714личен архив

Колко пъти в месеца си позволяваш нездравословните волности?

Не мога да кажа. Няма някаква закономерност, просто се вслушвам в нуждите на организма си и когато съм изкушена от нещо си го позволявам, но разбира се важното в случая е да има мярка.

Привърженичка ли си на детокс програмите?

Честно да си призная никога не съм прибягвала до подобни програми, въпреки че най-вероятно имам голяма нужда. Толкова ни е натоварено ежедневието, че все по-малко имаме време да направим нещо добро за себе си и за съжаление се сещаме чак, когато се разболеем.

1506722личен архив

Как изглежда дневното ти меню?

Сутрин закусвам мюсли с кисело или прясно мляко, но също така хапвам и плодове. В събота и неделя закуската е палачинки с мед, тъй като малката много ги обича. Изключително бързо и лесно ги правя вече. На обяд хапвам салата и нещо готвено, като например супа или друг вид ястие с филия черен хляб. На вечеря обикновено залагам на риба, пиле или телешко с гарнитура картофи или ориз, като към тях задължително добавям и салата. Към 4 часа следобед си хапвам банани или друг вид плод.

Обичаш ли да готвиш и кога най-често се застояваш в кухнята?

Обичам да готвя, ако не трябва да е всеки ден. Покрай малката ми дъщеря обаче се налага доста често да съм в кухнята, за да й приготвя закуска или вечеря. И аз като всяка майка искам най-доброто за нея и се опитвам да готвя разнообразни и здравословни неща. Тя много обича боб, пилешко и палачинки, така че вече съм виртуоз в приготвянето им.

Коя е любимата ти рецепта?

Сьомга с каперси. Ето и рецептата ми:

1506716Thinkstock/Guliver

Необходими продукти за 5 порции
:

1 килограм филе от сьомга
сол
черен пипер
1 лимон
зехтин

Сьомгата се овкусява и се слага във фурната на 180 градуса за около 25-30 минути.

Сос за сьомгата:

2 броя моркови
1 брой тиквичка
течна сметана за готвене
копър
сок от 1 лимон
шепа каперси
1 кафена чаша вино

В тефлонов тиган с малко зехтин се слагат нарязаните моркови, след около 4 минути се добавя нарязаната тиквичка. След това последователно се добавят: течната сметана, кафената чаша вино, копъра, сокът на половин лимон и накрая каперсите. Сгъстява се на тиган.

Продължението на интервюто с Деси Банова четете в jenite.bg.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април