Пудинг сладкиш със смокини и бишкоти

Пудинг сладкиш със смокини и бишкоти

         Необходими Съставки

  • бишкоти - 25 бр.
  • пудинг - 300 г без варене (шоколадов)
  • прясно мляко - 800 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • смокини - 10 - 12 бр.
  • Приготвяне на Пудинг сладкиш със смокини и бишкоти

    Наредете един ред бишкоти (като предварително ги потопите в прясно мляко) на дъното на тавичка с подвижен ринг. Разбийте пудинга с прясното мляко с помощта на миксер до получаването на гъста консистенция.

    Разтворете желатина по указания на пакетчето начин. Прибавете го към пудинга и разбъркайте. 

    Облепете стените на формата с бишкоти, като предварително счупите всяка бишкота на две и потопите парченцата в прясно мляко. Изсипете пудинга във формата, загладете и охладете за една нощ.

    Почистете смокините, нарежете ги на кръгчета и ги наредете отгоре върху охладения пудинг. Поръсете с кокосови стъргодини.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април