Коктейл с просеко и ягоди

Коктейл с просеко и ягоди
  1. Продукти:
  2. 50 мл просеко или друго сухо бяло пенливо вино
  3. 180 мл вода
  4. 180 г ягоди

Приготвяне:

  1. В съд с дебело дъно слагаме ягодите, захарта и водата. 
  2. Варим ги на слаб огън докато сместа се сгъсти и намалее до две трети, около 20 минути. 
  3. Прецждаме през ситна цедка, без да пресираме плодовете. (Получава се около 80 мл сироп.) 
  4. Оставяме го да се охлади. 
  5. Разпределяме студеното вино в чаши за шампанско. 
  6. Добавяме по 1 и ½ чл от сиропа и сервираме.
ключови думи:
вино питие ягода

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април