Ще бъде ли различно? 8 неща, за които да помислите преди да се съберете с бившия

Ще бъде ли различно? 8 неща, за които да помислите преди да се съберете с бившия

Всяка любовна връзка приключва по различен начин. Първите седмици и месеци след раздялата може да ни е трудно да продължим напред, особено ако сме решили да запазим добри взаимоотношения с бившия ни. Има моменти, в които копнеем да се прегърнем, понякога и той ни напомня за някой специален наш момент.

Всичко това може да ни тласне в посока да помислим за сближаване с него. Но за какво е важно да помислим преди тази крачка?

1. Помислете за всяка причина, поради която искате да се съберете отново, за да сте интимни. Ако причините ви са по-скоро за разсейване на самотата, която изпитвате или се чувствате отново като двойка, шансовете това да е временно средство за запълване на някаква празнота са големи. Би било разумно да насочите вниманието си към нещо ново и интересно. Времето е най-добрият лечител.

2. Разберете, че въпреки че можете да имате физическа връзка, вашият бивш може да не е в състояние да се справи с това. Особено ако очаква нещо повече или пък обратното. В случай, че вие сте с нагласата, че отново може да се съберете, да възстановите връзката си, дали и другият го иска или търси само сексуално удоволствие. Бъдете много ясни и откровени с очакванията си един към друг. Ако нямате намерения да имате споделяне на емоции, важно е всеки да го знае.

3. Ако има замесени деца, не прекарвайте нощта с бившия си в дома си. Това е объркващо за децата. Разводът и раздялата са много болезнени и децата може да решат, че отново сте двойка.

4. Интимността с бившия ви партньор изразява, че сте готови да се примирите с начина, по който се е отнасял с вас в миналото. Помислете дали е възможно това, особено ако сте били нещастни с този човек през повечето време. Примиряването със съкрушението ще влоши самочувствието ви и всяко уважение, което имате към себе си, пише az-jenta.bg. Ако половинката ви не се е отнасяла добре с вас, но вие сте решени да подновите взаимоотношенията, важно е да помислите дали искате старото поведение към вас или сте готови да заявите, че очаквате съвсем друго отношение.

5. Помислете си какво ще бъде различно този път. Една любовна връзка винаги приключва с причина. Каква е причината да помислите за сближаване? Какво смятате, че трябва да се промени, за да се получи този път между вас? Другият дали е на същото мнение? Как си представяте новата ви връзка с бившия ви партньор и визиите ви съвпадат ли?

6. Обърнете внимание на раздялата с бившия си. Преди да решите да опитате още един път, трябва да бъдете честни и директни един с друг относно случилото се. Не може просто да се върнете към една връзка и да се преструвате, че раздялата никога не се е случила, нали? Говорете помежду си за това, което сте научили от първоначалната ви раздяла.

7. Действайте бавно. Може да е изкушаващо да скочите отново в обятията си след период на раздяла, но трябва да сте реалисти. Не забравяйте, че сте се разделили в някакъв момент, така че събирането на пълна скорост е бърз начин да се разделите отново. Дайте си време, не пришпорвайте събитията, дори не бързайте със секса.

8. Оставете миналото в миналото. Едно от най-големите предизвикателства да се върнеш с бивш партньор е да се откажеш от миналото. Въпреки че не бива да забравяте какво се е случило по време на първоначалната ви връзка, важно е да не позволявате това да попречи на възобновената.

ключови думи:
сдобряване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май