Човешкият живот като на длан

100 години в 150 секунди
Човешкият живот като на длан

Името на холандския режисьор Ярун Волф (Jeroen Wolf) едва ли ви говори нещо и това е напълно естествено, предвид факта, че неговият филм никога не е излизал и със сигурност няма да се появи на голям екран. Въпреки това, в него има нещо епично, което ме кара да искам той да бъде видян от колкото се може повече хора. Съдържанието му е препоръчително за абсолютно всички възрасти и след броени секунди ще разберете защо...

През октомври 2011 Волф излиза по улиците на Амстердам и започва да моли най-различни жители на града да си кажат възрастта пред камера. Целта му е да заснеме група от 101 души, на възраст от 0 до 100 години. Първоначално "колекцията" му нараства изключително бързо, но впоследствие, когато се стига до филмирането на много възрастни и много млади хора, темпът значително се забавя. При бебетата проблемът се дължи най-вече в несъгласието на родителите им, докато при старците буквално става дума за трудности с намирането, тъй като след една определена възраст човек или не е жив, или просто си седи вкъщи.

Особена трудност представлява заснемането на 99-годишен човек. "Те са редки видове", както казва авторът. Когато най-накрая намерил жена на 99, тя отказва да признае възрастта си и да я произнесе пред камерата. Година по-късно проектът е приключен и на 150-секундната "лента" са запечатани сумарно 5050 години човешки живот. Насладете им се:

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май