Харесват ви, защото...

Контролирате тялото си добре
Харесват ви, защото...

Сигурно за вечни времена ще останат във вашите сърца онези редове в прослава на езика на тялото. Самата аз трудно ще ги забравя, като се има предвид, че благодарение на тях съм постигнала значителни успехи в общуването. Днес отново разсъждавах по темата и осъзнах, че ситуационният език на тялото не само трябва да се усвои, но и да се използва така, че да изглежда естествена част от поведението ни. Като усмивката в мигове на истинска радост...

Като споменахме усмивката... Няма да се правим на ни лук яли, ни лук мирисали. Бързо се сетете какви хора харесвате повече: онези, които се усмихват или онези, които не се усмихват? Моля? Да, бяхме сигурни, че си падате по лъчезарните. И тъй, ако искате да привличате хората и да ги печелите на своя страна, както в личния, така и в професионалния живот, усмихвайте се повече.

Не се хилете истерично. Просто убедете околните, че сте добронамерени хора, като ги озарите със слънчевия си чар. Усмихвайте се, когато поздравявате. Питайте и отговаряйте с усмивка, но без да изглеждате престорени. Бъдете ведри, за да заразите и останалите със свежото си настроение.

Поддържайте визуален контакт, но... не гледайте враждебно или подозрително. Много често, в опита си да разберем нечии думи, несъзнателно присвиваме очи и гледаме хората, сякаш са заподозрени на разпит. Можем да контролираме това. Нека гледаме събеседниците си право в очите, но това, което зрителните органи излъчват, да бъде заинтересованост. Подобно изражение убеждава останалите в сериозните ни намерения и искрения интерес.

785080inm.comЗапазете добрите отношения

Използвайте ръцете си! Ххахахах, какво си помислихте? Съветът ни е да жестикулирате, за да илюстрирате изказването си. Само че внимавайте: не размахвайте ръцете си нервно или хаотично. Нека движенията бъдат целенасочени. Докато обяснявате нещо е хубаво дланите ви да се виждат – това убеждава събеседниците във вашата откритост.

Понякога и едно леко докосване по рамото на човека отсреща върши чудеса. В случай, че той се съмнява в силите си или в успеха на общия ви проект. Насърчавайте, като говорите разумно и приятелски, докосвайки рамото на събеседника с пръсти. По този начин ще задържите вниманието му, ще спечелите доверието му и ще подхраните самочувствието му.

Не забравяйте да бъдете убедителни и в изказванията си: Споделянето на "големи" идеи не е лошо нещо, но още по-хубаво е да обясните точно и ясно стратегията си за постигане на цели. Ако искате да спечелите доверие и уважение от останалите, давайте много примери от личния си опит. Накарайте ги да вярват, че знаете правилното решение на проблемите. Дори да става въпрос за приятелски съвет.

Ако се допитат до вас, обяснете кои са хубавите и лошите страни в ситуацията (нещата никога не са черно-бели), разкажете кой подход би бил успешен и защо. В случай, че не можете да прибегнете до собствения си опит, предложете алтернативно решение. Насочете нуждаещите се към човек, който може да помогне. Това ще убеди другите, че не ви е все едно как ще се развият нещата.

С две думи: ако желаете хората да ви се доверяват и уважават, бъдете благоразположени, заинтересовани, съпричастни и находчиви. Дръжте се приятелски, без да сте неуважителни. И е много вероятно да откриете нови верни приятели...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април