Хазартните навици на мъжете и жените

Хазартните навици на мъжете и жените

В наши дни хазартната индустрия заема доста сериозен дял, що се отнася до различните бизнес ниши в света. Това е и една от най-бързо разрастващите се области, която се радва на засилен интерес и много почитатели. Тук идва един интересен въпрос. Кой залага повече – мъжете или жените? В настоящия материал ще разгледаме какво посочват данните от направено проучване във Великобритания. Ще видим и други интересни разлики между навиците на залагания между мъжете и жените. Цялата информация ви предоставяме с помощта на експертите от Nostrabet, които от дълго време оценяват и анализират различните онлайн букмейкъри, при които могат да залагат както мъжете, така и жените.

Да се забележи жена на някое спортно събитие от годините на черно-белите екрани било равносилно на чудо. В миналото обикновено мъжете са представлявали почти цялата аудитория на стадион за футбол, конни надбягвания или някакво състезание. С течение на времето тази тенденция се променя. Все повече жени също се появяват по стадионите и спортните мероприятия, което в крайна сметка е нещо хубаво. Ако обаче в миналото хазартът е бил присъщ на мъжете, сега и по този показател се забелязва почти равенство. Според проучване, направено през 2017 г., процентът на залагащите мъже е 56,2%, докато за жените остават другите 43,8%. Това показва колко близо са двата пола по отношение на влиянието им върху хазартната индустрия. Тези проценти обаче са само една малка част от показателите, които са известни. Ще разгледаме още интересни данни, които сочи проучването. То е направено във Великобритания, но има доста сериозни индикации да е валидно за света като цяло.

Любимите игри на мъжете и жените

Може би няма да е изненада, но 73% от участниците мъже в проучването казват, че най-вече предпочитат да залагат на спортни събития. Това е и най-популярният вид хазарт, който се популяризира както в локални обекти, така и онлайн. Букмейкър, който разполага и с двете у нас, е Efbet, като при него също спортните прогнози заемат най-голям дял от генерираните залози. 40% от интервюираните дами също предпочитат спортните залози, но при тях не това е най-предпочитаната игра. Представителките на женския пол обичат най-вече да се забавляват със залози на бинго. Те не са много популярни у нас, но в различни краища на света нещата стоят по друг начин. Мъжете не харесват много играта бинго, но за жените тя е царството на залаганията. Това се обяснява с факта, че доста от тях не търсят единствено забавлението и печалбата, но и социалния контакт, който ги среща с нови хора по време на бинго игра в локален обект.

На второ място мъжете поставят покера, след като 29,18% предпочитат стратегическата игра. В България също има доста покер играчи онлайн, което се доказва в платформата на букмейкъра Bet365, чиято роля е да събере на едно място играчи от цял свят. Под 20% от жените предпочитат покер, но пък онлайн слотовете са сред предпочитаните от тях игри. В сравнение с мъжете, дамите играят по-често онлайн слот игри. У нас такива се предоставят от иновативното казино на Winbet, където могат да се проследят последните големи печалби. От тях се вижда, че повечето са за представителките на женския пол, като това е нормална тенденция, с оглед, че те предпочитат подобни игри повече от мъжете.

Общата класация от проучването поставя спортните залози на първо място с 58,5%. Бинго игрите са втори, докато онлайн слотовете заемат третото място сред най-предпочитаните хазартни игри. Друга интересна информация от общата статистика показва, че 70% от залагащите са между 35 и 55-годишна възраст.

Защо мъжете и жените залагат?

Следващите показатели сочат, че причините и на двата пола са почти идентични. 56,5% от мъжете са отговорили, че залагат, за да спечелят пари, докато процентът при жените е 54,9%. Няма спор, че това е второто основно желание, което всеки залагащ трябва да изпитва. Анализаторите от Nostrabet припомнят, че залозите най-вече трябва да бъдат за забавление. Всеки трябва да прецени своето положение и да определи ограничена сума за залози, която да използва. Няма значение дали е мъж или жена, важното е да се придържа към разумни залози. За същото призовават и от букмейкърския сайт на Betfair, който е сред лицензираните у нас. Той разполага със система за отговорен хазарт, която позволява на всички потребители да зададат определени правила за акаунтите си. Там няма значение дали си мъж или жена, основното е да залагаш разумно. Разбира се, печалбите са важна част от целия сюжет, но нека се върнем на статистиката, която показва, че 22,5% от жените и 19,4% от представителите на силния пол залагат, понеже им е скучно. Тези хора може би нямат много начини за забавление навън, така че намират "спасение" в онлайн залозите.

Кой рискува повече – мъжете или жените?

В проучването е включен един доста интересен въпрос, който предразполага мъже и жени да отговорят какво биха направили, ако спечелят 500 лири. 61% от мъжете са заявили, че ще си ги изтеглят. При жените обаче процентът е доста по-висок – 72,3%, което ги прави доста по-пестеливи от мъжкия пол. Те биха избягали и от риска, защото само 9% от дамите са заявили, че ще използват печалбата за нови залози в търсене на по-голяма сума. При мъжете процентът е 13%.

 

Жените или мъжете харчат повече за залози?

Един от най-интересните въпроси в проучването е свързан със сумата, която представителите на двата пола отделят за залагания. Тук цифрите са разделени в няколко граници. Една от тях е между 1 и 10 лири на седмица. 51,8% от жените харчат по толкова, докато при мъжете резултатът е 35,9%. В по-горната граница, между 11 и 20 лири, се включват 25,4% от мъжете и 19% от дамите. При горните граници за изхарчени суми над 100 лири мъжете отново имат лек превес. Изводът е, че и мъжете, и жените отделят определени суми за залози. При положение, че залагащите мъже са повече от жените е нормално първите да харчат повече и да са готови на по-големи залози.

Няма спор, че резултатите от проучването са доста интересни и ни дават реална представа за света на залозите. Показват ни какви са различните навици на мъже и жени, които обичат да се забавляват със залози. Някои предпочитат спортните, други бингото. Някои са по-рискови, други пък се характеризират с пестеливост. Разнообразните навици са нещо напълно нормално в човешкия свят, но пък видяхме, че двата пола залагат почти поради идентични причини. Може би най-важният извод, с който ще завършим, е, че дните, в които само мъжете залагаха, вече ги няма, а в наши дни хазартът е част от ежедневието както на много мъже, така и на много дами.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март