С куче на море

Нещо подобно на "с деца на море"
С куче на море

В средата на отпускарския период някои от вас вече са минали през морето, а на други това им предстои. За тези, които не само че още не са ходили на почивка, но и възнамеряват да ходят с домашен любимец, имаме няколко полезни съвета:

  1. Проверете предварително дали на мястото, на което ще нощувате, е разрешено да се водят животни. Ще бъде доста неприятна изненада за вас, ако отидете и тогава разберете, че вашият домашен любимец не може да остане в хотела/квартирата.
  2. Много важно е да споменем, че на охраняемите плажове е забранено да водите домашния си любимец. Тази мярка е въведена с цел да се запази чистотата на пясъка и никой от другите плажуващи да не бъде обезпокоен. Можете да заведете кучето си на неохраняем или пуст плаж, където то ще може да си поиграе с пясъка и с водата.
  3. Ако все пак намерите начин да стигнете до плажа с животинчето, трябва да имате предвид, че пясъкът е идеална обстановка за игра и удобно място за копаене на дупки. Внимавайте очите, ушите и устата на кученцето ви да не се напълнят с песъчинки. То не може само да прецени тази опасност, а това може да доведе до инфекции най-вече на очите му.
  4. Винаги почиствайте след кучето си. За да бъдем европейци, трябва да превърнем тези не особено приятни задължения в свои навици.
  5. Преди да заведете кучето си в заведение за хранене, попитайте персонала дали това не е в разрез с правилата в заведението. 1005456Foter.com / CC BY-SA

Ако всички тези условности не са ви отказали да заведете и животинчето си на море, тогава качвайте се на колата/ влака/ самолета и дим да ви няма. Доставете малко разнообразие на себе си и на домашния си любимец. А после ни споделете малко снимки на фейсбук страницата на FitWell.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април