Пролетната умора и как да я победим с природни лекове

Пролетната умора и как да я победим с природни лекове

През пролетта в резултат на нарастването на деня мелатонинът намалява, а серотонинът също се изчерпва. С други думи — нищо не ти се прави, спи ти се от сутринта, а не можеш да спиш и се чувстваш така, сякаш през теб е "минал товарен влак".

В природата обаче има билки, които могат да помогнат срещу това, а новото видео от канала "Баба знае" във Vbox7.com ни разказва повече за тях.

Ето кои са те накратко.

Спанак - Смята се, че родината на спанака е Персия, като съществуват данни за неговото култивиране. Хyбaвoтo нa cпaнaĸa e, чe дopи и cгoтвeн, тoй пaĸ щe зaпaзи цeннитe cи cвoйcтвa, знaчитeлнo oбaчe щe нaмaлитe ĸoличecтвoтo нa витaмин C.

Коприва - Една от най-добре познатите и най-използваните билкиу нас. Среща се рано на пролет по слънчевите закътани и влажни места. По своя минерален състав копривата е много близка до спанака.Съдържанието на желязо в нея е по-голямо, отколкото при другите листни зеленчуци.

Глухарче - Лечебният ефект се дължи на съдържащите се в растението горчиви вещества. В ранна пролет пресните листа на растението се използват за приготвяне на богата на витамини салата, която ще ви накара да се чувствате по-бодри.

Източник: Една.бг

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май