Отново вдъхновени от децата

Нашите малки учители :)
Отново вдъхновени от децата

Денят на детето – 1-ви юни, ни дава страхотен повод да ви припомним колко много неща научваме от малчуганите всеки ден. Списъкът е дълъг, затова започваме с изброяването веднага:

На първо място, хлапетата ни показват, че е важно редовно да активираме творческия си потенциал. Да работим върху креативността си – ето основният урок, който трябва да запомним от малките умници. Всекидневните им лудории, пакости и щуротии могат само да ни нахъсват да бъдем идейни и смели в творенето. Доказателството тук

Да не забравяме да играем! Това е следващото, което калпазаните редовно ни напомнят. Защото игрите са забавление, начин да се спасим от скуката и чудно средство за общуване и за запознаване с нови приятели.

inm.com

И още: да се движим, биха ни препоръчали те, тъй като движението е здраве - кара ни да се чувстваме добре и ни носи тонове приятни емоции. А някои малчугани дори ни карат да прегърнем здравословните хранителни навици и да внимаваме какво слагаме в устата и чинията си... 

inm.com

Иначе казано, децата са страхотни! И, вместо да ги пренебрегваме под претекст, че имаме много работа за вършене, би било добре да им обръщаме повече внимание и редовно да общуваме с тях. Те са безценно съкровище, неизчерпаем източник на уникални постъпки, мощен генератор за идеи и емоции.

В този ред на мисли, честит празник, смехурковци :) Бъдете здрави, пораствайте щастливи и продължавайте да ни правите по-добри и по-забавни възрастни!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май