Няколко съвета на Буфет как да забогатеете

Няколко съвета на Буфет как да забогатеете

Реинвестирайте печалбите си

Когато за пръв път изкарате пари от фондовите пазари е много вероятно да бъдете изкушен да ги похарчите. Недейте! Вместо това ги реинвестирайте, съветва Бъфет.

Бъфет отдавна е разбрал, че това е най-добрия начин, за увеличаване на благосъстоянието. Всъщност до голяма степен този принцип е заложен във философията му, управлявания от него фонд да не плаща дивидент.

Докато е бил в гимназията, Бъфет и група приятели са купили игрален автомат, който сложили в близкия бръснарски салон. С парите, които изкарали купили още машини, които поставили в близките осем магазина.

Когато са приключили бизнеса си и са си поделили средствата, Бъфет е използвал тези средства за да купи акции и да стартира друг малък бизнес. До навършване на 26-годишна възраст, той е разполагал със 174 000 долара, които към днешни пари се приравняват на 1.4 милиона долара.

Не се страхувай да бъдеш различен

Не базирайте решенията си въз основа на това какво всички казват, или правят. Когато Бъфет започва да управлява средства през далечната вече 1956-та година, той е сметнат за "странен". Бъфет управлява поверените му от инвеститорите средства от Омаха, а не на Уолстрийт. Той също така е отказал да каже на партньорите си къде насочва поверените му средства.

Всички са очаквали Бъфет да се провали. Когато приключва сдружението след 14 години обаче, то вече има капитал от над 100 милиона долара. Вместо да следва тълпите, Бъфет увеличава благосъстоянието си благодарение на търсенето и инвестирането в подценени компании.

Бъфет е бил пазара и то с много през повечето от годините. Оракулът от Омаха определя като "това което всички правят", това което средния инвеститор прави на пазарите.

Никога не бездействай

Бъфет съветва инвеститорите да събират информацията, която ще им е необходима за вземане на инвестиционно решение предварително. Винаги трябва да спазвате крайните сроково. За целта, помолете роднина или приятел да ви напомни при наближаването на такъв.

"Не водя бизнес разговори, освен ако не чуя цена", коментира Бъфет. Обикновено, когато получи предложение, Бъфет му отговаря на място.

Поставете изискванията си преди да започнете работа

Най-голямото ви предимство в преговорите за дохода ви е, преди да започнете работа. А работния доход е основен за повечето хора по света.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април