Не! На смартфон зависимостта

Глупаво е да се привързваме към една машинка, било тя и умна...
Не! На смартфон зависимостта

Ами, да ви се похваля: вече и аз си имам смартфон – подариха ми го на рождения ден. Зарадвах му се, разбира се. Имах спешна нужда от нов апарат. Но, честно казано, използвам го за същите неща, за които използвах стария: главно за разговори и за... будилник. Не свалям приложения, не ползвам интернет, не играя на игри.

Приятелите ми, които отдавна вече са "смарт", непрекъснато ми напомнят, че имам умна машинка, която е време да започна да употребявам умно. Но едва ли някога ще ги послушам. Така съм устроена... обичам простите неща.

Иначе, познавам хора, които буквално са сраснали със смартфоните си. Вечно са в ръцете им, все пишат нещо по тях, снимат и "постват" във фейсбук. Всяка среща, събитие, излизане с компанията, почивка на море, на планина, на къмпинг! Всичко минава от другата страна на жицата, трябва да бъде документирано и разпространено. И, да, според мен това е по-нередно от моя инат да не съм в крак с новите технологии.

Може би просто трябва да се опитаме да ограничим влиянието на машинките в живота ни. Не са лоши, вършат работа. Но е препоръчително да имаме едно наум, ако не искаме да ни сполети действителността във видеото, което ще ви накарам да изгледате точно сега...

Така, де. Има толкова хубави неща по този свят, защо не се опитаме да ги изживеем на живо, не в малкия екран на телефона си. Да им се насладим, разбираш ли :)

А ако имате смартфон зависимост, елате ни гости във фен-страницата ни във фейсбук, знаем как да ви излекуваме.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април