Най-популярните морски татуировки

И тяхното значение
Най-популярните морски татуировки

Вече сме ви споделяли малко полезни съвети относно грижата за татуировките през лятото. Един от тях беше да не подлагате наскоро татуираната си кожа на директното влияние на слънчевите лъчи. Ако обаче сте вдъхновени от лятото и искате да си направите татуировка с морски мотив, тогава ще ви помогнем като разгадаем някои от най-популярните символи, които се татуират и каква е тяхната символика. Ако пък не се вълнувате от символика, тогава изберете най-красивата според вас и ако сте 100% сигурни, че я искате – давайте. Не боли много.

Делфин – Хората, които са си татуирали делфин, трябва да знаят, че той означава любов и преданост. Делфинът спасява давещи се хора и затова се възприема и като спасител на човешката душа. Един татуиран делфин имаме и тук в офиса. 1011977Личен архив/Марина Русева

Лястовица – В миналото привържениците на татуировките са били главно хора, свързани по един или друг начин с морето. Затова и голяма част от най-популярните изображения, които са били татуирани тогава, са били с морска тематика. Лястовицата е първата птица, която моряците виждат, когато корабът наближи суша. В този ред на мисли тя е свързвана с надеждата и късмета.

Риба – Ако имате татуирана рибка трябва да знаете, че нейните значения са малко противоречиви. Тя олицетворява плодовитост и изобилие. В Индия и Китай е символ на раждането. Но също така и на вяра и чистота.

Котва – Традиционна морска татуировка. Символизира стабилен курс през бурните проливи на живота. Също така и убежище в сигурно пристанище.

Русалка - Доста често срещата рисунка по ръцете на старите моряци. Според митовете, русалките прибират удавниците, непорочните девойки и некръстените деца от водата. Татуировка на русалка пази от удавяне в морето.

Морска звезда – Тази красива и нежна татуировка би ви послужила като навигация в океана, а също така и като защита. Ако вярвате в символика, разбира се.

Е, това са най-популярните татуировки свързани с морето. Ако имате някоя интересна идея за летен татус, чакаме да ни я споделите тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април