Миналото днес

Да се върнем в детството с фотографиите на Ирина Уернинг
Миналото днес

Снимките означават спомени. Спомени за това какви сме били ние и какъв е бил светът около нас. Те са и напомняне за това колко неусетно тече времето и как се променяме под неговия нежен, но неотклонен натиск.

Ако фотопроектът на Ана Оливейра, който ви показахме преди около месец, ви е допаднал, ще се усмихнете и на следните кадри. Те не са нещо ново, но не сме ги показвали тук, което е пропуск. Този път жената с фотоапарат се казва Ирина Уернинг и се е посветила не толкова на състоянието, което наричаме старост, а по-скоро на младостта. Или на завръщането към нея.

Ирина е от Буенос Айрес, Аржентина и има поне три висши образования, сред които икономика, история и журналистическа фотография. Нейният фотопроект се казва "Завръщане в бъдещето" и има за цел да пресъздаде облеклото, обстановката, израженията и цялостното настроение на десетки детски снимки, които получава от хора от цял свят. Първата част от проекта се разиграва в Англия, Германия, САЩ, Холандия и Франция (както и в родния и град Буенос Айрес). Втората е позиционирана в още по-екзотични тържави като Корея, Тайван, Дубай и Токио. Цялата колекция можете да видите на сайта на Ирина, а ние тук ще ви покажем само някои избрани кадри от нея.884886Irina WerningСестрите Кембъл 1976 & 2011, Лондон884890Irina WerningКристоф 1990 & 2011, Берлинската стена884894Irina WerningДукеса де Алба 1930 & 2011, Мадрид884895Irina WerningХари 1970 & 2011, Ню Делхи

Забавлявайте се и не пропускайте да ни харесате във фейсбук, понеже не спираме да се ровим за подобни интересни неща, които да споделяме с вас.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април