Меренге - в ритъма на танца

Считайте всеки ден, в който не сте танцували поне веднъж, за изгубен = )
Меренге - в ритъма на танца

Най-важното

Подобни латино партита се организират вече и в много столични заведения. А за да ги посещавате, изобщо не е необходимо да сте професионалисти. Ще покорите всяка сцена, стига музиката да ви възпламенява. Убедени сме в това! :)

В разгара на лятото все повече ви се иска да сте край някой морски бряг и съвсем естествено - да се понесете във вихъра на дивите танци, нали? 

Всъщност, идеята за снежнобели плажни ивици, коралови лагуни и девствена екзотика, под звуците на доминиканска музика, ни вдъхнови днес да ви сервираме меренге. Или поредната доза секси ритъм!

Привлекателността на страстния танц идва от веселото му звучене. Заради странната смесица от африкански и латиноамерикански елементи, меренге не прилича на никой от останалите карибски ритми, като салса, кумбия, мамбо, сон, калипсо.

Много хора признават, че при звука на тази завладяваща мелодия, трудно могат да останат безучастни. Ще споделя, че самата аз веднъж въвлякох и себе си в такова освобождаващо приключение... Крачетата ми определено помнят още : ) Вижте защо:

Техниката

Социалният характер на този стил го прави особено достъпен за хора от всички възрасти, независимо от физическата им подготовка. Учи се лесно, защото е с правилен ритъм от 2/4 и с малко фигури. Но определено е страхотен начин за поддържане на тялото в добра форма. Защото динамиката му със сигурност подпомага изгарянето на доста калории.  

Традиционно, меренге се танцува по двойки, като контактът между партньорите е приятно близък. Обичайно явление е непознатите да стават повече от приятели... за броени минути : )

Изпълнението

Двамата партньори се движат вляво и вдясно, с леко свити в коленете крака и с малки стъпки. Бедрата също помагат = ) Тук водеща е ролята на кавалера. Той обгръща нежно талията на дамата с дясната си ръка. С лявата поддържа нейната дясна, на нивото на очите.

Съвет: Няма нужда да правите резки или заучени движения, защото меренге не е спортен танц. Вместо това, импровизирайте, движете се свободно и се придържайте към единственото условие - не изпускайте ритъмаа! ;)


Клубно меренге

Въпреки стогодишната си история, видът, в който познаваме меренге днес, съществува сравнително от скоро. От фолклор до комерсиално направление, горещата музика бързо завладява САЩ и Европа. Клубната разновидност на меренге значително се отличава от танца в зала. Така да се каже, доста по-гореща е = )

Еротиката е силно изразена, отношението е фриволно, с прилично умерени флиртове между партньорите. По време на танца те могат да се разделят и да се разменят с други танцуващи на дансинга. Присъщи са туист стъпките и апетитно въртеливите движения на бедрата.

Дансингът се превръща във взривоопасна зона, където загорели от слънцето мачовци тичат с изплезени езици след горещи момичета.

Помнете: танцът е вашият пулс, ритъмът на сърцето ви, въздухът в дробовете. Той е изражение на времето и движението, на щастието, на радостта, на тъгата и гнева. За това...

Vamos a bailar! :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май