Кремът - незаменим елемент за качествена грижа за лицето

Кремът - незаменим елемент за качествена грижа за лицето

Ако декоративната козметика ни помага да изглеждаме неустоими и да прикриваме недостатъците си, то продукт като крем за лице ще направи всичко, за да избегнете тези недостатъци. Това е уникален продукт, който изпълнява няколко функции едновременно: предпазва кожата от негативните въздействия на външната среда, ултравиолетовите лъчи и насища клетките с полезни хранителни вещества и витамини.

Изберете крем за лице според вашия тип кожа

Кремовете за лице са разработени, като се вземат предвид характеристиките на различните типове кожа, за да се поддържа красотата и здравето на кожата:

  1. Суха кожа: склонна към лющене, губи еластичност, появяват се първите бръчки, има усещане за опъване. Кремовете за този тип кожа трябва да съдържат колаген, еластин и хиалуронова киселина.

  2. Мазна кожа: склонна към обриви, черни точки, разширени пори и мазен блясък. Кремовете за този тип изпълняват функцията за поддържане на баланса на кожата.
    2383822Cosmethodology from Pixabay

  3. Нормална кожа: без лющене и обриви. Кремовете за нормална кожа обикновено са насочени към поддържане на естествените защитни свойства на кожата.

  4. Комбиниран тип кожа: в различни области на лицето могат да се появят различни признаци: черни точки, мазен блясък и т.н.

В кремовете за този тип ще намерите както овлажняващи, така и противовъзпалителни вещества.

Време на прилагане

Има дневни и нощни кремове за кожата на лицето:

  1. Дневният крем за лице е предназначен да предпазва от въздействието на факторите на околната среда, включително ултравиолетови лъчи, температурни промени, замръзване, вятър, топлина. Дневните кремове спомагат за овлажняването на кожата и запазват влагата в нейните структури.

  2. Нощен крем за лице се нанася върху кожата през нощта и е предназначен за интензивно подхранване, регенериране на кожата, дълбоко овлажняване и облекчаване на умората. Той не трябва да предпазва кожата от ултравиолетови лъчи и замръзване, но трябва да осигури на човека пълна грижа. През нощта активните компоненти на крема проникват дълбоко в дермата и помагат за възстановяване на тонуса на кожата, обновяване на клетките, изравняване на тонуса и подобряване на кръвообращението.

2383821Aesthetic Journey from Pixabay

Най-често, за да изпълняват функциите си, средствата са наситени с:

  • витамини A, C, E, F, които спомагат за забавяне на стареенето на кожата, намаляване на бръчките, премахване на свободните радикали, защита на кожата, овлажняване, възстановяване на еластичността и еластичността на кожата;

  • UV филтър, чийто индекс не трябва да бъде по-нисък от 15 осигурява защита на кожата от разрушаване под действието на ултравиолетовите лъчи;

  • хиалуронова киселина или растителни екстракти, които допринасят за задържането на влагата в кожата; олеиновата и линоленовата киселини възстановяват бариерните свойства на кожата.

Ако говорим за грижа и почистване на лице, трябва да си спомним и за единия от незаменимите етапи като мицеларна вода.

Какво е това "мицеларна вода”

Мицеларната вода помага за почистването на кожата от натрупаните през деня замърсявания и я предпазва от появата на акне. Трябва да го изберете според Вашия тип кожа:

  • за суха кожа изберете мицеларна вода, която съдържа овлажняващи и подхранващи компоненти: хиалуронова киселина, глицерин или гел от алое вера;

  • за мазна кожа мицеларна вода, съдържаща средства, които имат свойството да регулират производството на себум. Уверете се, че съдържат цинк или бадемова киселина;

    2383823Pexels

  • за проблемната кожа мицеларната вода трябва да съдържащи цинк, салицилова киселина и витамин С;

  • за чувствителна кожа има нужда от продукт с нежна и мека формула.

Мицеларната вода се препоръчва да се използва не само за премахване на грим, но и за избърсване на лицето с нея сутрин, за да нанесете козметика върху чиста кожа, която може да е натрупала замърсявания по време на сън.

 

 

ключови думи:
крем лице

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май