Кой носи вината при изневяра

Кой носи вината при изневяра

1. Мъжете са по-коварни от жените Почти всички страшни и тежки престъпления, за които научаваме по медиите, са дело на мъже. И по принцип, според психолози, жените имат по-благ характер от мъжете. Или поне външно това показват. Но в същото време ние сме много по-хитри и помежду си знаем как да комуникираме дори само с поглед.

1786120

2. Лесно обвиняваме другата жена, но това не е съвсем правилно Най-удобно ни е да хвърлим цялата вина върху жената, с която са ни изневерили, особено ако не я познаваме. Много по-трудно ни е да обвиним и да намразим човека, с когото сме решили да споделим живота си и когото обичаме, тъй като в такъв момент сме изключително объркани. В главата ни се зараждат куп неприятни и дори болезнени въпроси като: "Ами ако бракът ни не означава нищо?", "Може би въобще не съм познавала този човек", "Има ли опасност да остана сама до края на живота си?" Не искаме да повярваме, че може би краят на връзката ни е дошъл, по възможно най-унизителния начин и че просто трябва да продължим напред. А когато сме отчаяни и искаме да простим на любимия си човек, автоматично прехвърляме вината върху другиго. В случай, че сте решили да простите, то трябва да сте наясно с вината на партньора си. Колкото и да го обичате и да сте склонни да преглътнете обидата, не се заблуждавайте, че той ви е изневерил неволно и че не е осъзнавал какво прави.

1786121

3. Убедени сме, че тя е съблазнила нашия човек "Ако можех да се отърва от тази, всичко щеше да е наред"... Защо смятаме, че тя го е съблазнявала много упорито и го е накарала почти насила да правят секс? Много е възможно с подобни размишления да се отдалечавате от истината, тъй като зад изневярата на един мъж може да се крият хиляди други причини. И обикновено проблемът е много по-съществен от това, че е привлечен от друга жена. Затова първо се опитайте да разгадаете мотивите на мъжа си и след това да обвинявате човека, когото толкова мразите, а именно онази, с която ви е изневерил. И в никакъв случай не се съмнявайте във физическите си качества. Мъжете не изневеряват, защото не намират жените си за недостатъчно привлекателни. По-скоро го правят, защото са ядосани или обидени на любимата си, или връзката им е изчерпана. Когато не получаваме това, от което имаме нужда в отношенията с партньора си, го търсим навън.

1786122

Така че следващият път, когато утешавате приятелка, предадена от любимия й човек, или се борите със собствената си болка, не прибързвайте с обвиненията. Направете всичко възможно да преживеете обидата и да се погрижите за щастието си. Сами решете дали ще простите, или ще потърсите човек, който ще ви обича и уважава истински.  


ключови думи:
вина изневяра

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април