Защо си падаме по друг, докато сме във връзка?

Защо си падаме по друг, докато сме във връзка?

Дори да сте много влюбени в партньора, да искате връзката да продължи и да не желаете раздяла, понякога се случва друг човек да ви привлича. Започвате да мислите за този човек често, искате да го виждате, да общувате с него, усещате, че го харесвате и си падате по него. Но дали си струва заради това да развалите връзката, ако знаете, че обичате партньора си? Ето някои причини да изпитвате влечение към друг, според "Your Tango".


1. Вие или половинката сте стресирани заради нещо във връзката

Може да имате финансови проблеми, които да носят напрежение във връзката, да сте притеснени от нещо в работата или училище и това да влияе зле на сексуалния живот или близостта ви. Ако такива неща ви стресират, тогава е възможно да си паднете по друг човек. Когато и двамата партньори са разтревожени за нещо или имат проблеми, по-трудно е да показват положителни емоции. Това не означава, че не се обичате, а че нещо ви мъчи. Харесвате си друг човек, защото с него не сте говорили за тези проблеми, не го свързвате с тях. А и когато получавате по-малко внимание от половинката, нормално е да си паднете по друг.

2. Не прекарвате време заедно като двойка

Понякога се случва. Заети сте, имате много работа, задължения, уроци, ангажименти. Може връзката ви да е в добро състояние, но вече да прекарвате по-малко време заедно и то да не е толкова качествено. Ако нямате време за партньора или го виждате за малко, правите само обикновени неща заедно, тръпката започва да ви липсва и усещате, че сте привлечени от друг човек. С него всичко е ново, непознато, вълнуващо, рутината е непозната. А и ако не сте често с гаджето, това значи, че прекарвате много време с колеги или съученици - нормално е да харесате някого от тях.

3. Не сте доволни от връзката в момента

Може да сте във връзка с прекрасен човек, да сте имали много хубави моменти, да го обичате, да си приличате по много неща, да ви харесва да прекарвате време с него. Но представете си нещо - този човек не обича едно от вашите любими хобита. Например, запалени сте по гледане или практикуване на даден спорт, а този човек не се интересува от това. Така започвате да чувствате, че не сте доволни от връзката и сте доста различни от партньора, пише teenproblem.net. Забавно ви е, когато сте с човек, който споделя същото хоби, с когото може да разговаряте на тази тема, който се вълнува от същото. Така започвате да си падате по този друг човек. Ставате по-нещастни във връзката и се чудите защо половинката не може да прилича повече на този човек.

ключови думи:
отношения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май