Затанцувай от неволя

Или как прогонването на една муха те научава на стъпките в танца
Затанцувай от неволя

Казват, че неволята учела. Досега не бяхме чували обаче някой буквално да започне да танцува, опитвайки се да прогони тъгата. И една досадна муха. Само че сега ще ви покажем как става и това. Пригответе се да изгледате едно кратко филмче, което едновременно ще ви разплаче и вдъхнови. Ние го наричаме Танцуващият месар.

В оригинал кратката лента всъщност носи заглавието Louchébem. Тази дума е френска и означава професионален жаргон, използван от касапите в Париж и Лион през 19-ти век.

Само че във видеото реално отсъства употреба на каквито и да било думи – то говори единствено и само на езика на изкуството. И ако не сте вярвали, че касапите могат да бъдат изтънчени хора, сега е време да промените мнението си.

Главният герой – френски месар, е съкрушен от мъка след загубата на съпругата си мъж. Бедният самотник рони сълзи над портрета на покойната си любима, докато една отвратителна муха не каца върху снимката и разваля свещения момент. Побеснелият съпруг започва да гони наглото насекомо и в опитите си да го убие размахва огромните си ръце на всички страни и тича из цялата стая.

В крайна сметка гонката за касапина преминава в елегантен балет. Мъжът вече не търси мъст, и за да се отърси от тъгата по своята половинка, се отдава изцяло на красивия танц. Насладете се на тези невероятни сцени. Пожелаваме ви от сърце да успявате да преобръщате несгодите в живота си в изкуство по същия прекрасен начин, както прави героят във филмчето.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май