За ползите от стреса

Нека да погледнем на стреса не като на враг, а като приятел
За ползите от стреса

Докато всички останали ни плашат колко страшно нещо е стресът, според най-нови проучвания това неприятно усещане може да има множество ползи. Американският "Ню Йорк таймс” излезе с материал за някои от митовете около модерната "болест” на 21-ви век. Ние ви предлагаме и няколко техники как да променим мирогледа си, за да контролираме до колко стресът може да окаже влияние върху живота ни.   

 

Положителна нагласа

Когато говорим за стрес, едно от основните правила е да подхождаме с положителна нагласа. Ако се страхуваме или таим негативни емоции към това почти ежедневно състояние, не само, че няма да намалим неговия ефект, но и можем да си навлечем сериозни здравословни проблеми.  

 

Баланс

Балансът е ключовата съставка за пълноценен живот. Ако сте минали през етап на напрежение и преумора трябва задължително да го неутрализирате с някакъв вид релаксация. Тук от значение е да опознаете себе си и да знаете какво може да ви помогне да се отпуснете – при някои може да е интензивен спорт, при други йога, при трети разходка сред природата и т.н. Желателно е да намерите своето хоби или занимание, което правите без да натоварвате мозъка. Тялото си почива, когато и умът ни е в покой.

 

Стратегия

Колкото и да бягаме, трудностите и предизвикателствата са неизменна част от живота на всеки един човек. Всеки един има строго индивидуални разбирания за стресова ситуация. Обикновено това са промените – повечето хора се плашат от тях. А е важно да не забравяме, че животът е низ от промени, всичко може да се обърне на 180 градуса във всеки един момент. Всичко, което имаме в този момент е тук и сега.     

ключови думи:
релаксация стрес умора

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април