Езикът на тялото: носът

Хора, нещата никак не са на добре!
Езикът на тялото: носът

Защо този прекрасен орган и жестовете, насочени към него трябва да сигнализират само за неприятности? Невероятна несправедливост, която дори петъкът не може да поправи! Само че ние сме длъжни в името на истината да ви разкрием всички подробности около това за колко наближаващи неприятности може да ви предупреди едно сбръчкване, потъркване или докосване по носа! Готови?

Сега, знаем, че знаете онази теория, в която се казва, че щом някой си пипа носа, значи крие истината. Знаем, че знаете и за вероятността човека просто да го сърби носът. Само че не знаете, че потриването или поглаждането на носа може да означава... замисленост. Колебание. Понякога, поставен в трудна ситуация, всеки от нас докосва част(и) от тялото си, сякаш търси опора в тях.

Идентичен е и случаят с докосването на носа. Понякога започваме да го мачкаме от нерви, друг път го търкаме, защото сме в безизходица и се чудим какво да направим или кажем. Чисто физически пък, извършването на един подобен жест ни печели време, преди да отговорим на неудобен въпрос.

Бърченето на носа, от своя страна, свидетелства за отвращение, драги. Може и да ви е влезла прашинка там вътре, но никога не можете да скриете погнусата си. Не харесвате хора, миризми, животни – в момента, в който си го помислите, вие започвате да бърчите нос.

А когато видите някой да разширява ноздрите си, може да сте сигурни, че е ядосан. Не е ясно дали избликът на ярост ще остане заклещен в носителя или ще се излее навън. Но когато видите описаното специфично движение с органа на обоняние, имайте едно наум.

Предупредихме ви. А сега – бягайте навън и вижте кой какво прави с носа си. И забележите ли ноздрите да се разширяват – подайте успокоително :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април