Езикът на тялото: бузите

Нима и те могат да бъдат разговорливи?
Езикът на тялото: бузите

Излиза, че и бузите ви владеят езици. Не сте го знаели? Сега вече ще разберете значението на някои тайни послания, които изпращате с румено-бледните си страни. Хайде да си поговорим! Раз, два, три-и-и!

Всмукване на бузите: понякога го правите, нали? Е, и другите го правят, разбира се. Когато някой се сети да впие бузи така, че вътрешната им част да се озове между горната и долната челюст, а устните се свият, това означава силно недоволство.

Понякога то може да намери израз в някоя плесница, запратена по вас, друг път може да си остане скрито в гънките на лицето, но пък вие сте предупредени – видите ли описаната мимика, трябва да реагирате подобаващо.

Издуване на бузите? Това е често срещано явление, а понякога дори се използва като шеговита физиономия за снимки. Тя наподобява силно фотографията, поместена по-горе.

В реалността тази мимика може да означава озадачаване. Физиономията обикновено е придружена от ококорени очи и повдигнати вежди, сякаш човекът иска да каже: "И-и-и, какво да правя сега?"

За червените бузи си знаете: освен ако някой не е пъхтял допреди минута във фитнеса или пък това не е естественият цвят на кожата му, онзи срещу вас или е под напрежение, или е ядосан, или е доста смутен.

Дъвчене на бузата: може да се каже, че това е нещо като по-високо ниво на всмукването на бузи. Щом човек започне да дъвче вътрешността на бузата си, значи е нервен, но се опитва да прикрие това. В някои случаи, казването на лъжи също може да е придружено от "сдъвкани" бузи...

За финал ще ви пошушнем, че когато несъзнателно допирате език към бузите си, сигурно сте се замислили усилено как да разрешите някакъв проблем. Е, така ли е или не е така? Хайде, споделяйте опита си, за да разберем какво си мислят хората около нас :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април