Джесика Алба за здравето и майчинството

Или за това как двете ѝ прелестни момиченца променят живота ѝ
Джесика Алба за здравето и майчинството

Признавам си, че никога не съм харесвала Джесика Алба. Всъщност, ако питате мен, няма по-бездарна актриса от нея. Ъъъъ... Предварително се извинявам за негативния коментар, ако с него съм обидила нечии кино предпочитания :)

Не мога да не се съглася обаче, че Джесика безспорно е една наистина хубава жена, поне според личните ми критерии за красота, де. А след раждането на двете си чаровни дъщери – Онър и Хейвън, сякаш се е разхубавила двойно.

Не е случайно, че в различни интервюта сладураната признава, че като майка на две деца се чувства много по-секси, в сравнение с минали периоди от живота си. Нещо повече, както споделя сама, към настоящия момент се опитва да обръща по-голямо внимание на здравето си, отколкото преди. Защото иска да има достатъчно енергия и сили, за да се включва във всички игри на разкошните си калпазанки.

И още: майчинството ѝ помогнало да прегърне сексуалността си и да преодолее срамежливостта си.

В този ред на мисли, никак не е изненадващо, че в началото на тази година Джесика, заедно с Кристофър Гейвигън – бивш служител в здравната неправителствена организация Healthy Child Healthy World, създадоха Honest Company. Става въпрос за бранд, специализиран в производството на безвредни и качествени бебешки продукти – памперси, биберони и други подобни сладурски атрибути за най-малките.

justjaredОсвен всичко друго, на сайта на компанията се публикуват немалко полезни съвети за това как родителите да се грижат успешно за малчуганите си. Едновременно с това, всеки е свободен да споделя своя опит и премеждия в различни родителски ситуации.

Изобщо, изглежда, че Джесика е открила своята мисия в живота и се чувства щастлива и завършена.

На мен пък ми се струва, че всяка жена би могла да се вдъхнови от личния ѝ пример и по време на майчинството да бъде отговорна както към здравето на децата си, така и към собственото си физическо (и психическо) състояние.

В крайна сметка, да си родител безспорно не е лесна професия :)

Иска се смелост, сила и енергия, за да преминеш през това голямо житейско предизвикателство. Но покрай многобройните трудности, то е свързано с тонове хубави и смислени емоции. И, да, заслужава си всяко усилие.

Е, толкова за звездите. Сега да се върнем в реалния живот – как се отразява майчинството (или бащинството) на вас? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май