Детските игри

Благодарение на които растем здрави и се учим
Детските игри

Не можем да не почетем първия учебен ден. Затова искаме да посветим тази статия на всички деца, които тръгнаха на училище за първа или поредна година, на всички деца, които тепърва престъпиха училищния праг и на всички деца, които вече ходят на работа, но искат да се върнат в класната стая. И, разбира се, на всички тези, които обичат да играят на открито.

Детските игри на открито. Тези, чрез които получаваме първото си физическо възпитание и усвояваме умението да комуникираме с останалите. Те винаги ще играят незаменима роля в израстването и възпитанието на младите хора. Именно игрите ни помагат да се разтоварваме от напрежението, да опознаваме себе си и тялото си и да изучаваме поведението на хората в различни ситуации. Да поиграем заедно :)

Децата и движението

Два лагера – играта развива бързина и рефлекси

Два отбора с равен брой играчи застават в редица в срещуположните страни на игрището (двора, площадката) на разстояние 15-20 крачки един от друг. В средата на площадката се разчертава кръг, в който се поставя някакъв предмет. Целта на играчите от единия отбор е да "откраднат" предмета, а другият отбор трябва да го опази. В началото от всеки отбор излиза по един играч този, разположен най-отдясно в редицата, и застава по средата на игрището.

Крадецът се опитва да вземе предмета, като отвлича вниманието на пазача, правейки някакви движения с тялото си. Пазачът трябва да повтаря движенията на опонента, но без да изпуска предмета от очи. Когато единият най-сетне успее да отмъкне предмета, задачата на пазача е да го догони и хване. Ако успее, крадецът влиза в отбора на пазача. В противен случай, пазачът става част от противниковия отбор. Печели онзи тим, който събере повече играчи.

Дърпане на въже – за сила и съобразителност

Навярно добре познавате тази игра. Тя е изключително забавна и подходяща за изпълнение дори по време на пикник. Всичко, от което се нуждаете, е едно здраво дълго въже и ентусиасти, които умеят да дърпат добре :)

Два отбора (със сравнително равно разпределение на силата и теглото) се разделят и застават от двете страни на въжето. Целта на единия отбор е с общи и координирани усилия на всички членове да изтегли към себе си всички играчи на противниковия отбор. Ако това не стане от първия опит, е много важно да уцелите точния момент, в който опонентите започват да се разсейват и изморяват, за да изтеглите по-лесно въжето.

FIT&WELL предложение препоръчва се за спортуващи деца (и техните родители)

Участниците (колкото повече, толкова по-голямо е фитнес предизвикателството) се подреждат на разстояние един от друг, което да им позволи да се разперват и подскачат, без да се удрят един друг. Всеки от играчите, според разположението си в редицата (или кръга) обявява поредно число, като се започне от 1 и с това дава начало на упражненията. (Ако децата например са 10, последното трябва да обяви "десет").

В програмата влизат: бърпита, клекове и лицеви опори. Сещате ли се накъде отиват нещата? Първото дете изрича своята цифра и заедно с останалите изпълнява по едно бърпи, един клек и една лицева опора. Второто дете обявява "две" и всички участници правят два броя от съответните упражнения. Броят на повторенията се увеличава в зависимост от броя на участниците.

Желаем ви щастливи и здравословни игри, мили ученици, родители и приятели!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май