Две тайни за успешната връзка

Две тайни за успешната връзка

Като всичко прекрасно в живота, силните, отдадени и дълготрайни взаимоотношения изискват усърдна работа и постоянство от двете страни, но всъщност нещата не са толкова невъзможни колкото изглеждат на пръв поглед.

Учените са открили, че има 2 основни признака, чрез които може да бъде дефинирана една успешна връзка. Щастливата любов се определя от следните 2 неща: доброта и щедрост.

Изследвали хиляди двойки, психолозите Джон и Джули Готман са открили, че хората, настроени към доброта, въпреки проблемите и несгодите, създават най-здрави двойки заедно.

С емоционалната стабилност тази черта е и най-важният фактор на успешния брак.

Най-трудният момент за партньорите е да поддържат добротата и щедростта във взаимоотношенията си един към друг, когато имат спорове. Но всъщност това са най-важните мигове да потвърдим тези качества към обичания от нас човек.

"Милото и добро поведение не значи, че не трябва да изразяваме гнева и тъгата си. Добротата всъщност ни помага да изразим тези чувства към половинката ни по правилния начин, така че да ги разбере и да ни помогне да преминем по-леко през този труден за нас период.

Да разкажеш за болката си и нещата, които са предизвикали яростта ти пред любимия е признак на емоционална зрялост и стабилност", обяснява Джули Готман.

 

ключови думи:
тайни успешна връзка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май