Вижте 10 признака на лоялност в една връзка

Вижте 10 признака на лоялност в една връзка

Всички сме чували за лоялността, но обикновено я свързваме с работните ни взаимоотношения, с приятелските, роднинските. Но в любовната връзка, лоялността е изключително важна. Дори най-страстните взаимоотношения биха се разпаднали, ако тя липсва.

Вижте 10 признака на лоялност в една връзка.

1. Доверие – То е "маята" на една връзка. Без него няма лоялност. Ако този основополагащ елемент бива нарушен от лъжата, това бързо ще наруши лоялността, която сте изградили с любимия човек.

2. Емоционална достъпност – Да бъдеш емоционално достъпен означава, че не само присъстваш физически, но си и емоционално ангажиран във връзката. Тази черта е от решаващо значение за лоялността, защото не можете да бъдете истински отдадени на някого, ако сте емоционално сдържан.

3. Последователност – Още нещо, което подхранва лоялността в любовта. Да си последователен означава да спазваш обещанията си, да осигуряваш стабилна емоционална среда, да си винаги там за любимия човек, а не днес да си много внимателен, а след това да изчезнеш за дни, седмици.

4. Открита и честна комуникация – Ако искате да култивирате лоялност в една връзка, и двамата партньори трябва да са готови да изразяват открито своите чувства, притеснения и нужди. Прозрачността помежду ви допринася за елиминиране на недоразуменията и изгражда доверие.

5. Емоционална и физическа вярност – Изневярата е не само физическа, тя е и емоционална. Докато физическата вярност е очевидна, емоционалната вярност означава да държите под контрол и емоционалните си отношения. Когато споделяте емоционалната си енергия с някой друг, вие изчерпвате това, което би трябвало да бъде запазено за вашия партньор.

6. Бъдете там, когато е трудно – Лоялността е "двупосочна улица" и тя се подхранва от подкрепата, взаимната ви подкрепа. Това означава да сте там, когато любимият човек постига нещо хубаво, когато преминава през криза. Но и той трябва да прави същото.

7. Отдаването като удоволствие – Да направиш закуска или нещо вкусно за хапване, да купиш любимия шоколад или друга малка изненада и т. н. има много начини, по които ние показваме лоялност и любов към другия. Но е важно всичко това да се случва от душата, да е естествено, а не да се чувстваме като насила да показваме внимание един към друг.

8. Умение да прощавате – Прошката във връзката е широко понятие. Има неща, с които не трябва да се примиряваме, като физическо и емоционално насилие, безотговорно отношение, може би дори изневяра, особено ако е повтаряща се. Но всеки може да сбърка и изключвайки написаното от предните редове, прошката ни помага да продължим заедно с любимия човек, да държим връзката стабилна.

9. Избягвайте негативните изказвания за вашия партньор – Това често се случва, когато сме разочаровани от него/нея. И често след това съжаляваме, защото сме станали обект на клюки или сме допуснали трети лица да се намесват във взаимоотношенията. Тук лоялността е да адресирате притесненията директно към партньора си.

10. Да цените взаимно мнението си – Лоялността в любовта включва оценяване на това, което вашият партньор има да каже, дори ако не сте съгласни. Като проявявате уважение към неговите и той към вашите мисли и чувства, вие култивирате среда, в която и двамата партньори се чувстват ценени, като по този начин подхранвате лоялността в една връзка.

 

Източник: az-jenata.bg

ключови думи:
лоялност

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май