Венера в Лъв до 8 октомври: Ето за какво да внимавате

Венера в Лъв до 8 октомври: Ето за какво да внимавате

На 5 юни Венера премина в Лъв, където ще се задържи до 8 октомври, а според астролози този транзит не е най-благосклонният.

Специалистите от изданието DailyHoro.ru разказват какви промени могат да настъпят в живота ни заради движението на Венера и смяната на енергията ѝ.

Астролозите отбелязват, че Венера се чувства по-добре в Рак, отколкото в Лъв. Няма обаче причина да се твърди, че този преход по някакъв начин ще влоши живота ни – без експертен съвет обаче може да се натъкнете на някои трудности.

Венера в Лъв има почти същата сила като в Рак, но до някаква степен самата природа на въздействие върху нашата енергия и настроение, действия и желания ще се промени.

Ето за какво да внимавате:

Повишен егоизъм

Като за начало, хората ще мислят повече за себе си, отколкото за другите. Разбира се, това няма да доведе до по-добри отношения. Напротив, може да посее семе на раздор между партньори, роднини, приятели и колеги. Ако пожелаем, лесно обаче ще можем да се справим с егоистичните пориви. Необходимо е да се контролираме, като периодично мислим за това и се питаме дали правим всичко, както е редно.

Плюсът, че егоизмът сам по себе си вероятно ще бъде полезен. Това се отнася за всички онези, които дават огромна част от времето и енергията си на другите. Капка егоизъм няма да им попречи, а напротив, ще позволи да се съсредоточат върху това, което е важно за тях.

Повишено желание за забавление

Няма нищо лошо в това да се забавлявате и да получавате истинско удоволствие от живота. Проблемите започват, когато забавлението стане не допълнение, а основна цел и обсесивно желание. По време на престоя на Венера в Лъв при много хора се случва точно това и то не е от полза – по този начин човек затяга така наречената "допаминова верига", когато усещането за удоволствие от приятните дейности намалява, така че са необходими още и още от тях.

Повишена импулсивност

Настроението и енергията на Венера в Лъв ни насърчават да се държим по-импулсивно и това се усеща в абсолютно всяка сфера на живота. Хората ще бъдат склонни към финансови разходи. За щастие, Меркурий сега е много силен и креативен, така че няма ни да позволи харчим напразно парите си - трябва обаче да бъдем по-внимателни при боравене с пари.

Импулсивност може да бъде забелязана в действията спрямо другите. Някой може да каже неприятни думи на любим човек, приятел, колега. Проблемът е, че мнозина дори няма да усетят, че са казали нещо излишно. Ето защо през този период е важно да наблюдавате реакцията на околните към вашето поведение. Ако е необходимо, спешно се извинете, за да не провокирате конфликт, пише Една.бг.

ключови думи:
Венера лъв

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май