Важните астрологични събития през 2024 г. и какво ни носят те

Важните астрологични събития през 2024 г. и какво ни носят те

През 2024 г. ще има няколко ключови транзита, които активно ще променят света. Някои напрегнати ситуации ще изчезнат, но други ще се появят. Откриват се нови възможности, а хората, които са свикнали да живеят по определен модел, ги губят и съжаляват за това.

На 21 януари Плутон ще направи втория си транзит във Водолей, променяйки световния ред и тенденциите на политическото и социално-икономическото развитие на всички държави. Този транзит ще продължи до 2 септември, след което Плутон ще се върне в Козирог, за да влезе във Водолей за 20 години, считано от 20 ноември 2024 г., казва астрологът Марина Скади (Марина Соколова).

Плутон е "най-бавната" планета, във всеки знак на Зодиака той прекарва около 18 – 20 години, а целият зодиакален кръг прави за 248 години! Транзитът влияе върху глобалните събития на човечеството, социално-психологическият климат и жизнените процеси на световната общност се променят значително. Преходът на Плутон от Козирог към Водолей започва през пролетта на 2023 г.

Пролетният коридор на затъмненията 25 март – 8 април 2024 г. по оста Овен-Либра, непосредствено след деня на пролетното равноденствие на 20 март, ще засили темата за международните споразумения, дипломацията, мирните преговори и разрешаването на военни конфликти.

След периода на затъмнението промените ще станат очевидни за всички, решенията ще се взимат по-лесно и по-бързо, но "точката, от която няма връщане назад", е премината. Невъзможно е да се върнете към първоначалното състояние, което означава, че ще трябва да действате въз основа на съществуващите реалности. Това се отнася за всички сфери на живота и за всички нива.

На 21 април Юпитер и Уран се съединяват в Телец близо до ярката кармична точка на Бялата луна, която открива нов 12-годишен социален цикъл. Традицията и революционните обновления имат малко общо помежду си, но от друга страна, много хора ще бъдат приятно изненадани от това, което се случва около тях. Предишното съчетание на тези бавни планети в Телец е било през май 1941 г., но тогава през този знак е пътувала негативната кармична точка на Черната Луна и Сатурн (планета на кармата, строг учител).

Предстоящото съединение на Юпитер и Уран в Телец може да се смята за щастливо. Убежденията и вярата на хората се променят, мирогледът се разширява и се появяват нови житейски насоки. За да останете на прав път и да запазите статуса и ресурсите си през пролетта на 2024 г., трябва да погледнете по нов начин на нещата и обстоятелствата.

На 26 май Юпитер сменя зодиакалния знак – от Телец на Близнаци за една година. Тук планетата е в статут на изгнаник – криза на жанра, липса на смисъл. Транзитът ще бъде благоприятен, ако се занимавате със саморазвитие, учене, стремите се към нови запознанства. Много хора ще се завърнат у дома от далечни страни. В информационното пространство ще се появят нови лидери на общественото мнение. Важно е да не се обърквате и да запазите светла глава, за да се справите с объркването и хаоса, които се случват в околното пространство. Това е подходящият момент да спрете, да съберете мислите си, да се спрете и да си направите изводи, а след това да започнете да градите живота си по различен начин.

На 20 юни в 22:51 ч. Слънцето навлиза в знака на Рака. Астрономическото лято започва с лятното слънцестоене. На 21 юни е най-дългият ден в годината, а най-късата нощ е от 21 до 22 юни.

На 29 юни негативната кармична точка Черна луна навлиза в знака Везни. Представителите на знака Дева ще въздъхнат с облекчение, но представителите на единствения невдъхновен знак от зодиака – Везни, ще преминат през кармични уроци в продължение на 9 месеца. Също така това е труден период за тези, които имат Луна, Асцендент, лични планети (Меркурий, Венера и Марс) в този знак. Познаването на хороскопа ви помага да изградите правилно живота си, да управлявате ситуациите и да получите повече щастливи възможности.

На 2 септември Плутон в ретро фазата си се връща в Козирог до 20 ноември 2024 г. Много хора ще се окажат в ограничителни условия, случващото се в страната и в света не позволява да се чувстват комфортно. Есента на 2024 г. не е подходяща за нови начинания, това е времето, когато трябва да сложите последните точки и да се подготвите за новия 20-годишен цикъл, който ще започне след 20 ноември.

Лунното затъмнение на 18 септември е първото затъмнение след дългата пауза в Риби, последния знак на Зодиака. То ще затвори есенния коридор от затъмнения със слънчево затъмнение на 2 октомври в знака на Везни. Време на важни събития, които радикално променят живота.

Есенното равноденствие на 22 септември ще настъпи в сезона на затъмненията, което може да донесе съдбоносни моменти както на външно, така и на вътрешно ниво. Струва си да запомните, че общият хороскоп показва предисторията на събитията, но не може да замени индивидуалната консултация с астролог. В зависимост от личния хороскоп векторът се измества на една или друга страна.

На 20 ноември Плутон навлиза в знака на Водолея до 2044 г., управлявайки съдбата на света и живота на много хора. В този знак планетата има статут на падение. Според гръцката легенда Плутон (Хадес) е брат на върховния бог Зевс и на Посейдон, повелителя на моретата. По време на голямата битка между олимпийските богове и титаните Плутон изиграва ключова роля: той освобождава гигантите циклопи от недрата на земята, където те тънат в затвор. Това събитие в много отношения предопределило изхода на войната – с помощта на циклопите титаните били победени, а победата останала за боговете.

От 7 декември 2024 г. до 24 февруари 2025 г. Марс ще се движи ретроградно през знаците Лъв и Рак. Тази планета е ретроградна по-рядко от всяка друга планета, т.е. на всеки 2 години в продължение на 2 месеца. Енергията на планетата ще се отрази благоприятно върху хода на въоръжените конфликти, ще допринесе за завършването на военните действия.

21 декември Зимно слънцестоене – в 11:20 ч. Слънцето ще навлезе в знака Козирог. Налице е "раждане на ново слънце", светлината побеждава тъмнината.

2024 г. ще бъде продуктивна, много неща ще бъдат изяснени, ще бъде установен нов ред, който по друг начин ще регулира единната глобална система на света.

 

ключови думи:
астро събития

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май