В настроение за музика

Винаги, понякога или никога?
В настроение за музика

Изобщо не разбирам хората, които не слушат музика. Редовно шокирам приятелите си като им казвам, че не мога да уча без музика или майка ми - като види, че не мога да шофирам, без нещо да звучи. Пречела съм им, разсейвала съм ги, изнервяла съм ги. А при мен същите неща предизвикват тишината. Сякаш мозъкът ми спира.

Дори няма да си правя труда да цитирам това и онова изследване, напротив, ще споделя нещо от личния си опит. И то е, че музиката успешно влияе на емоционалното състояние. Смея да твърдя, че това е така дори при хора, които не лягат, стават и спят с музика. Все пак звукът е вибрация, вибрация, която се отразява в мозъка и съответните му структури, а на свой ред се отделят определени вещества, които хващат четката и палитрата и започват да шарят върху емоционалната картинка на организма ни.

Преди време една изключително симпатична инструкторка по йога пък ми беше казала, че слушането на разнообразна музика влияе положително на познавателните процеси. Тийнейджърското ми съзнание тогава се почувства изключително гордо, защото от малка обичам крайно различни звуци. И действително има моменти, пропити с усещането, че музиката е горивото, от което се нуждае психиката ми, както тялото ми от храна и вода.

Опитайте, просто опитайте. Когато сте изнервени, изморени, депресирани, разочаровани, отегчени, разплакани. Очаквайте светкавични ефекти, вибрациите ще си свършат работата, както само те си знаят.

Ето едно случайно избрано предложение, с което да започнете. Самият факт, че Алис Ръсел е бяла като сняг, а има този божествен глас, би трябвало да ви оправи мрачния ден. Пък и клипът не е за изпускане, така че гледайте внимателно. Приятен петък!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април