В името на ролята

Драстични примери как актьори "играят" с телата си, защото работата го изисква
В името на ролята

Актьорската работа е бляскава и за мнозина – лека като детска игра. Рядко обаче се замисляме какви усилия може да коства превъплътяването в даден образ.

Освен че трябва да "превключат" на други вълни чисто психически, артистите често стигат до крайности по отношение на телата си.

10-ина килограма надолу, за да се превърнеш в балерина може и да не звучат страшно на първо четене, но това е само привидно. Нерядко актьорите се превръщат в "асансьори" по отношение на теглото си, за да се слеят с героите си.

Ето няколко примера на драстични отслабвания или напълнявания, като в никакъв случай не ви препоръчваме дори да си помисляте да ги предприемате!

"Цели" 500 калории на ден!

justjared

Ан Хатауей се раздели не само с косата си заради ролята ѝ в новата лента "Клетниците".

И без друго слабичката актриса е трябвало да свали 7 килограма, за да се слее напълно с героинята си – младата майка Фантин, която става проститутка, за да изхранва детето си.

Ан признава, че буквално е живяла на хумус и репички и трябвало да се вмества в оскъдните 500 калории дневно.

А като резултат: "Направо се изприщих. Да!", споделя Ан пред Allure.

Дали отслабването си е заслужавало ще разберем през зимата, когато филмът тръгне по екраните.

Наскоро пък тя разказа, че е минала към вегетарианството заради ролята си в "Черният рицар: Възраждане", наблягайки на зелето и на здрави тренировки.

Не всеки може да влезе в костюма на Жената котка, а явно напрежението за Ан е било изключително голямо.

Тя признава, че мисълта за специфичното котешко облекло я е преследвала дълго време.

"Това беше психологически тероризъм. Не разбирах как може да бъдеш слаб и силен едновременно. Влязох във фитнеса и почти не излязох от там цяла година", споделя Хатауей.

Моркови и тренировки нон-стоп за Оскар

justjared

Натали Портман стана пословична с ролята си в "Черния лебед", която ѝ донесе и най-престижното филмово отличие – Оскар. Актрисата обаче трябваше да свали десет килограма, а при и без друго крехката ѝ фигура това си е направо титанично постижение.

Диетата ѝ включвала предимно моркови и бадеми, а 31-годишната актриса тренирала по 5 до 8 часа дневно в продължение на една година, за да се подготви за главната роля във филма на Дарън Аронофски.

"Имаше нощи, в които си мислех буквално, че ще умра. Тогава за пръв път разбрах как човек може така да се слее с ролята си, че тя да го разруши", сподели Портман пред Entertainment Weekly. Слава богу, скоро след края на снимките тя си върна килограмите и здравия вид.

Минимум храна, минимум движения за "чироз ефект"

The Mechanic

И ако винаги сме си мислели, че крайностите по отношение на слабеенето са били запазена марка на дамите, то Крисчън Бейл опровергава тази теория. Актьорът почти спира да се храни и да спортува. Целта му е да свали 27 килограма заради ролята му в "Механикът".

Парадоксалното е, че драстичното отслабване не е било изискване на продуцентите, а актьорът сам е решил да го направи. "Бях заинтригуван от перверзната същност, исках просто да видя дали мога да стигна отвъд това, което знаех, че е безопасно, да видя дали мога да прекрача границите", сподели той пред BBC.

Диетата на Бейл включвала прием на витамини, малко джогинг и изяждането на една ябълка и консерва риба тон дневно. Скоро след края на снимките той върна килограмите си, че даже трупна в излишък – напълня с 45 кг – отново заради роля. Все пак се зарече, че повече няма да се подлага на такива драстични промени, освен ако някоя роля не му влезе под кожата.

Junk food-ът си е класика за угояване

IMDB

Мат Деймън пък качва 15 килограма заради ролята в лентата "Информаторът". Странно или не, актьорът твърди, че се е забавлявал, докато дебелеел. Угояващата му диета обаче е включвала доста нездравословна храна и много малц в течно състояние.

"Определено станах пухкав. Започнах да ям като побъркан и пиех много тъмна бира. Между храненията хапвах най-тежкото меню на McDonald's и много чипс. Това беше абсолютният Рай", разказа актьорът пред EW.

А като към килограмите добавим и очилцата и пуснатия за ролята мустак, боготвореният от мнозина като секссимвол актьор бе наистина неузнаваем.

Разтопен сладолед вместо вода?!?

justjared

Райън Гослинг трябваше да качи 33 килограма за ролята си във филма "Очи от рая". Парадоксалното и същевременно ужасяващото в целия му напън е, че актьорът така и не се появява на екран, а бе заменен от Марк Уолбърг.

Успешната формула за качване на толкова килограми се оказала необичайна напитка – разтопен сладолед, който Гослинг поглъщал вместо вода!?! След като отпадна от актьорския списък, той се разгневи, обяснявайки пред The Hollywood Reporter, че режисьорът Питър Джаксън го уволнил, когато видял как е напълнял.

"Бях 68 килограма, когато Джаксън ме нае, а се появих на снимачната площадка 95. Имахме различна представа за това как трябва да изглежда героят. Аз наистина вярвах, че трябва да е по-пълен. Затова си разтопявах сладолед и го пиех вместо вода". Самият Гослинг признава, че не се е харесвал, но пък според него било важно да изглежда така.

"Когато ме видяха, казаха "Изглеждаш ужасно", а аз им отвърнах: "Знам! Не е ли страхотно?". "Не, не е", бе отговорът и така се оказах безработен", споделя горчивия си опит той. Е, техниката му очевидно не е постигнала желания ефект.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 23.07.2012 | 14:03
    Не само: Най-очевадният пример в случая е Рене Зелуегър. Тя направи цяла епопея, преди да се реши да снима втората част от "Дневниците на Бриджит Джоунс". 34-годишната актриса първо обяви, че за нищо на света няма да играе в продължението. Но накрая хонорарът от $10 млн. явно я убеди. И тогава започнаха истинските мъки на Рене за практическото спечелване на тези пари. Тя трябваше за отрицателно време да напълнее, а след това за същото време да смъкне 15 кг, защото й предстояха снимки за друг филм. Първоначално Зелуегър се подложи на свръхвисококалорична диета. С часове тя не правела нищо друго, освен да се тъпче с мазна и тестена мексиканска храна, казват нейните близки приятели. Но по-интересно е отслабването й. Актрисата едвам дочакала края на снимките за новите подвизи на Бриджит Джоунс и се прибрала у дома си. Там по 16 часа дневно нищо друго не правела, освен да гледа в една точка и въздиша. От време на време я виждали с чаша кафе в ръка. Но тя го държала единствено за да се топли и не пийвала глътка. Тази драстична диета й създала здравословни проблеми, но благодарение на волята си Зелуегър ги преодоляла. Сега дори е по-фина и сексапилна отпреди. Докато не добила новите си очертания, тя отказвала да се среща с приятеля си Джак Уайт, вокалиста на "Уайт страйпс". - вестник "Стандарт"
  • 1
    от Не е посочен | 18.07.2012 | 14:06
    Вие сте пропуснали най-бруталната пълна промяна! Джаред Лето за ролята си в Chapter 27 ;)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май