Ако не можеш да ходиш в гората, недей да ходиш в гората

Или просто се научи да клякаш ;)
Ако не можеш да ходиш в гората, недей да ходиш в гората

Бях повече от убеден, че уикендът ще мине бързо, приятно и неусетно, но се получи точно обратното. Не мога да бъда сигурен защо, но още в предиобедните часове съботата реши да ме опечали с един видеоклип, който увреди зрението, слуха и мозъка ми едновременно. Знам, че това няма да ви възпре да го изгледате, но все пак бих искал да се опитам да ви предупредя за неговото съдържание.

На първо място е важно да споменем, че неговите сценарист, продуцент, режисьор и главен герой са един и същи човек. Този човек е жена, типичен представител на цивилизованото западно общество. Сюжетът има една-единствена цел и тя е предлагането на продукт, чието предназначение е да улесни останалите типични представители на цивилизованото западно общество в нелеката им борба с природата. По-точно – в удовлетворяването на естествените им физиологични нужди, докато са сред нея.

Изделието е нищо повече от два ремъка, които се свързват помежду си с помощта на карабинер и помагат на човек да компенсира неспособността си да клекне, като се привърже с тях към близкото дърво. Неговото име е Strap and Crap. Няма да ви го превеждам, защото знам, че можете и сами. Все още не е пуснат в масово производство и продажба, но всеки би могъл да помогне това да се случи по-бързо, ако плати 1 или повече долара на "изобретателя" му (самият продукт струва 25). Аз лично няма да направя това, поради причини, които или вече сте осъзнали, или сте напът да осъзнаете...

Бяха ми необходими около три преглеждания на видеото и щателно изследване на страницата на проекта в Indiegogo, за да се убедя, че той не е нещо като подранила първоаприлска шега. Наистина не е, а дори да беше, нямаше да е смешно, защото модерният човек не може да кляка. И понеже не може да кляка, го намира за унизително и мръсно.

800306Daily Picks and FlicksТой не само, че няма да потърси начини да си възвърне мобилността в тази позиция, но ще измисли 101 продукта, които да му помогнат да се почувства комфортно с инвалидността си и да продължи да се преструва, че е седнал на тоалетната, докато всъщност не е.

Това, драги, е отличен пример за сбъркано мислене и търсене на решения там, където има само проблеми. То е като да промениш дефиницията за затлъстялост, понеже имаш прекалено много граждани с наднормено тегло. Като да изобретиш пособие за същите тези хора, което се нарича BottomBuddy...

Не знам дали тази история има поука, но бих искал да ви кажа следното – всички ние сме родени в съвършени тела, които са проектирани така, че да ни служат безотказно в продължение на над 100 години. Използваме ли ги по предназначение и поддържаме ли ги редовно, ще имаме удоволствието да се уверим в това. Не го ли направим, по-добре да увиснем от дървото още отсега. Само че за врата...

 

Ако този текст ти допада и ти се струва, че можеш да понесеш още от същото, заповядай ни на гости във фейсбук. Обещаваме, че освен всичко останало, ще те научим и как се кляка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май