Ако искате да сте богати, избягвайте песимистите

Народната поговорка “С какъвто се събереш, такъв ставаш” е валидна в пълна сила и за финансовия ни статус
Ако искате да сте богати, избягвайте песимистите

Сайтът за финанси Business Insider публикува проучване, според което богатите и успешни хора имат една обща черта – обкръжават се с оптимистични хора.

Значението на обкръжението не е само мит – доказано е, че хората, с които прекарваме най-много време, играят ключова роля върху живота ни. При едни хора повече, при други по-малко.

Статията в бизнес сайта се позовава на Томас Кори, автор на книгата "Промени навиците си, за да промениш живота си”. Според Кори "Човек е толкова успял, колкото са хората от обкръжението му. Богатите хора търсят хора, които са оптимисти, целенасочени и имат позитивна нагласа към живота.”

Осемдесет и шест процента от по-заможните богаташи, взели участие в проучването му, предпочитат да се заобикалят със също толкова успешни хора.

"В дълготраен план, благополучието до голяма степен зависи от положителната нагласа”, споделя Кори.

Кори не е първият, който прави връзката между мирогледа и финансовия статус. Още в средата на 20-ти век писатели и журналисти от западна Европа забелязват връзката между личностните характеристики и паричните възможности.

В заключение, избягвайте песимистите (дори и вашето вътрешно саркастично гласче) и ако искате успех се обкръжете с него още днес! 

ключови думи:
богатство пари

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май