The Burning House

Още един интересен проект с блестяща идея ;)
The Burning House

В последно време онлайн пространството ме изумява с многообразие и разнопосочност. Последната концепция, на която се натъкнах, буквално ме накара да се замисля какво бих взела със себе си, ако къщата ми гори? В допълнение, проектът носи огненото име The Вurning House (в превод буквално означава "Горящата къща"). Всъщност, въпросът е отправен към хора, поставени във фикционална ситуация на огнено бедствие, като идеята е чрез авторска снимка всеки от тях да илюстрира своите най-любими вещи. 

Истината е, че в такива моменти човек често реагира спонтанно, без да има време за креативни (или каквито и да било) размишления, и грабва най-важното, което се озове пред очите му. И да, това несъмнено е философски конфликт между практичното, ценното и сантименталното в битието на всеки. 

В селекцията на дамите почти винаги присъстват любими рокля, книга и слънчеви очила, плюс ключове или лични документи. Е, нежните създания са предсказуемо романтични, въпреки необяснимата поява на градинската ножица в средата на следващата фотография. 

The Burning House

Господата пък, от друга страна, са практични и не толкова подвластни на сантиментални пориви. Това също не е изненада... Сред любимите им вещи най-често попадат чифт стари обувки, удобна риза, малък преносим компютър, смартфон, фотоапарат и разни други, типично мъжки, джаджи. Понякога обаче вещите имат колекционерска стойност или чисто битово предназначение. Пример за това е оранжевата тенджера от снимката долу.

The Burning House

Любопитното на виртуалния проект е, че декорите на частните "сценографии" много точно отразяват интересите, светогледът и възприятията на отделната личност. И през цялото време не спират да заливат със свежи хрумвания и нови гледни точки, които можете да разгледате в галерията ни.

Какво ще кажете сега за една тренировка по евакуация? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май