9 начина да разберете дали сте бременна без тест

9 начина да разберете дали сте бременна без тест

1. Със сода бикарбонат

Сода бикарбонат можем да използваме не само с кулинарна и козметична цел, но и за установяване наличието на евентуална бременност. Този метод е ефективен на 70%, което означава, че в този процент резултатите съвпадат с тези от стандартните тестове. Споделяме го с вас единствено защото много хора се интересуват, но не очаквайте 100% съвпадение с магазинските тестове или 100% познаваемост. Това е методът със сода, който се използва от бабите ни от столетия насам. Тук той е цитиран с оглед на една историческа обективност и задоволяване на любопитството. И нека да не забравяме, както казват и по-долу в множеството коментари, че затова едно време са имали по 7-8 деца, защото тестовете им за бременност толкова са познавали! За изпълнението му Ви е нужно малко количество урина и чаена лъжичка сода. За предпочитане е използването на стерилен контейнер за урина. Напълнете го до половина и добавете содата. Ако е налице промяна в нея (започва да шуми или кипи), това означава, че сте бременна. При липса на каквато и да било промяна в течността, няма налична бременност.

1958321pixabay.com

2. С жаба

Методът за определяне на бременност с жаба вероятно ще Ви се стори странен, но е сред най-използваните в миналото не само у нас. Установено е, че хормонът, който се съдържа в урината на бременната жена, кара жабите да овулират. За да разберете дали очаквате дете, трябва да уринирате върху жаба или да й инжектирате урината си. Ако до едно денонощие забележите, че тя има яйца, това означава, че резултатът е положителен. В противен случай той е негативен.

3. С оцет

Добре познатият ни оцет е силен реактив, използван като домашно средство за направата на тест за бременност. Изненадващо е, нали? Използвате първата урина. Трябва да я добавите към чаша, която съдържа оцет (приблизително ¼ чаша). Урината и оцет се смесват, след това внимателно наблюдавайте за промяна в цвета на оцет. Кипене и запенване по време на добавянето на урината към оцета е знак, потвърждаващ бременността при жени.

4. С урина

Много жени са се опитвали този лесен начин за тестване и твърдят, че той работи безотказно. Съберете сутрешната урина в прозрачен пластмасов контейнер и я оставете непокътната 3-4 часа. Ако урината образува тънък бял филм или мехурчета на повърхността си,това е сигурен знак, че сте бременна. Запазването й бистра и непроменена след това е знак, че не сте бременна. Друг лесен метод за тестване с урина е смесването й с избелващ прах за пране. Към събраната урина се добавя малко от перилния препарат и след това се наблюдава внимателно течността. Ако течността започне да кипи или се получи пяна, жената е бременна. Ако остане непроменена, тогава означава, че не е на лице бременност. Перилният препарат може да бъде заместен и с течност за почистване на подови настилки. Методът на провеждането му е много прост: съберете първата урината за деня в контейнер и след това се добавете няколко капки от препарата. Изчакайте няколко секунди. При промяна в цвета на течността вероятно сте бременна, но ако няма промяна – резултатът е отрицателен.

5. С яйце

С яйце също може да разберете дали сте заченала. Чукнете едно яйце и го прибавете към предварително събраната урина. Ако настъпи промяна в консистенцията на яйцето и цвета му, бременността е налична. В случай, че то остане непроменено, може да бъдете сигурна, че оплождане не е настъпило.

6. С аналгин

Тестът с аналгин е на същия принцип като този със сода бикарбонат. Към събраната урина прибавете един стрит аналгин. Ако течността започне да кипи – налице е бременност; в противен случай липсва такава.

7. С аспирин

Тестът с аспирин може да се прилага при закъснение на цикъла. Счита се, че приемът на два аспирина след топъл душ или вана стимулира менструацията и тя настъпва, ако няма бременност. Въпросът, който тук възниква е, какво се случва с плода при евентуална бременност и прилагане на този тест. Мненията по този въпрос са противоречиви. Калифорнийски учени считат, че приемът на медикамента причинява неблагоприятен изход в повечето случаи. Други са на мнение, че той в комбинация с хепарин намалява значително риска за износването на плода. Бременността на 80% от тестваните пациентки, които преди това са имали няколко неуспешни бременности, е завършила с раждането на жив плод.

8. С белина С помощта на белина също може да разберете дали сте бременна. Съберете първата урина за деня и към нея прибавете малко белина. Ако цветът се промени в синьо, след това тестът е положителен, но ако цветът остане непроменен – резултатът е отрицателен.

9. С паста за зъби Един от най-известните домашни тестове за бременност се прави с паста за зъби. Да, правилно сте прочели! Този тази паста за зъби, която използваме ежедневно за почистване на зъбите. Запазете част от урината в чист съд. След малко добавете към нея паста и изчакайте няколко минути. Проверете за промяна в цвета и вида на смеса. Ако пастата за зъби се е оцветила в синьо на цвят или е станала пенлива (образували са се мехурчета около нея), това е сигурен признак, че има бременност.


ключови думи:
без тест бременна

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април