7 неща, които не бива да казвате на мъжа си

7 неща, които не бива да казвате на мъжа си

"Остави, ще го свърша сама"

Дори и в ХХІ век, когато жените сякаш са си извоювали равни права и възможности със силния пол, мъжете все така искат да бъдат защитници, да осигуряват прехраната и да ловят мамути. Може вие да "ловите мамути" много по-добре от любимия си и наскоро да сте защитили докторска дисертация по темата, но не бързайте да демонстрирате превъзходството си и да засипвате мъжа с неканени съвети. Така едва ли ще го направите по-добър ловец, но със сигурност ще убиете у него желанието да извършва подвизи.

1802051

"Писна ми от приятелите ти!"

На вас може да ви изглеждат като инфантилни лентяи и безделници, но за вашия любим те са верни приятели, които го познават едва ли не от детската градина, минали са през огън и лед с него, неведнъж са го измъквали от ужасни ситуации и са винаги готови да му помогнат и да му заемат пари. Обявявайки им война, вие не само постъпвате неразумно, но и се обричате на провал – дори ако мъжът ви се съгласи заради вас да спре да общува с приятелите си, той никога няма да може да ви го прости.

1802046"Толкова съм дебела..."

Нека бъдем искрени – тази фраза се превежда като "Веднага ми кажи, че съм много красива!". Защо тогава просто не помолите любимия си да ви направи комплимент? Запомнете веднъж и завинаги, че мъжете не обичат намеци (по правило дори не ги разбират) и възприемат всичко, което чуват, буквално. Ако попитате любимия си "Напълняла ли съм?", бъдете готови да чуете честен и може би неприятен отговор. Не се сърдете, ако не ви хареса.

1802044

"Нали ти казах!"

Малко неща могат да съсипят връзката по-ефективно от натрапчивия стремеж да бъдете винаги права. Ако партньорът ви въпреки разумния ви съвет е отказал изгодно предложение и се е забъркал в обречен проект или е решил да направи рискована инвестиция, завършила с провал – овладейте желанието си да го настъпите по мазола. Повярвайте ни, мъжът е способен да признава грешките си и да се учи от тях, дори ако самолюбието не му позволява да говори за това. Не превръщайте всяка погрешна стъпка в повод за безкрайни диспути и натрапване на нравоучения.

1802045

"Все ми е едно какво мисли майка ти"

Майката, също като приятелите е нещо свято за мъжа. Тя винаги ще е бъде една от най-важните и влиятелни жени за любимия ви. Дори ако той често си позволява да мърмори по неин адрес и да спори с нея, не бързайте да поддържате активно недоволството му, камо ли пък да говорите неуважително за характера на свекървата си, за навиците й в домакинството или (пази Боже!) за методите й на възпитание. Все пак сте в близки отношения с един от обектите на родителските й грижи. От вашата мъдрост и от стратегическия ви подход зависи каква ще стане майка му за вас – покровителка или враг номер едно. Във ваша полза е да пазите авторитета й.

1802048

"А мъжът на приятелката ми..."

Ако постоянно сравнявате собственото си положение, професионалните си постижения, доходите си, размера на жилището си с чужди успехи, играете игра, в която сте обречени на провал. Първо - завистта ще замъглява погледа ви и ще ви попречи да забележите собствените си радости. Второ – завиждайки на чуждите блага отстрани, вие дори не подозирате колко труд, риск, болка и опит се крият зад красивата фасада на просперитет и изобилие. Завистта е безполезна и разрушителна, тя може да съсипе връзката ви. Както тревата на отсрещния бряг изглежда по-зелена, така и чуждите връзки ни се струват по-хармонични и изпълнени с нежност, а чуждите мъже – по-грижовни, внимателни и щедри. Ефектът от подобни сравнения обаче ще ви разочарова – ако изтъкнете пред партньора си хубавата кола на съседа или високата длъжност на мъжа на ваша приятелка, няма да го вдъхновите. Даже напротив – ще го накарате да зареже опитите да ви изненада и зарадва. Има ли смисъл, ако въпреки всичките му усилия все ще намерите някакъв кусур?

1802043

"Ти не ме обичаш!"

Подобни заявления трябва да се правят в крайно редки случаи, приравнете ги към тряскането на врати, чупенето на чинии и останалите истерични и драматични сцени. Най-важното е да не забравяте, че злоупотребата с такива провокации може да ви изиграе лоша шега. На първото просълзено "Ти не ме обичаш!" партньорът ви ще положи всички усилия да ви убеди в обратното. На втория път ще игнорира студено репликата ви, а на третия ще се замисли, че може би сте прави...

ключови думи:
мъж не се казват неща

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде бяхте в празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април