7 неща, които не бива да казвате на мъжа си

7 неща, които не бива да казвате на мъжа си

"Остави, ще го свърша сама"

Дори и в ХХІ век, когато жените сякаш са си извоювали равни права и възможности със силния пол, мъжете все така искат да бъдат защитници, да осигуряват прехраната и да ловят мамути. Може вие да "ловите мамути" много по-добре от любимия си и наскоро да сте защитили докторска дисертация по темата, но не бързайте да демонстрирате превъзходството си и да засипвате мъжа с неканени съвети. Така едва ли ще го направите по-добър ловец, но със сигурност ще убиете у него желанието да извършва подвизи.

1802051

"Писна ми от приятелите ти!"

На вас може да ви изглеждат като инфантилни лентяи и безделници, но за вашия любим те са верни приятели, които го познават едва ли не от детската градина, минали са през огън и лед с него, неведнъж са го измъквали от ужасни ситуации и са винаги готови да му помогнат и да му заемат пари. Обявявайки им война, вие не само постъпвате неразумно, но и се обричате на провал – дори ако мъжът ви се съгласи заради вас да спре да общува с приятелите си, той никога няма да може да ви го прости.

1802046"Толкова съм дебела..."

Нека бъдем искрени – тази фраза се превежда като "Веднага ми кажи, че съм много красива!". Защо тогава просто не помолите любимия си да ви направи комплимент? Запомнете веднъж и завинаги, че мъжете не обичат намеци (по правило дори не ги разбират) и възприемат всичко, което чуват, буквално. Ако попитате любимия си "Напълняла ли съм?", бъдете готови да чуете честен и може би неприятен отговор. Не се сърдете, ако не ви хареса.

1802044

"Нали ти казах!"

Малко неща могат да съсипят връзката по-ефективно от натрапчивия стремеж да бъдете винаги права. Ако партньорът ви въпреки разумния ви съвет е отказал изгодно предложение и се е забъркал в обречен проект или е решил да направи рискована инвестиция, завършила с провал – овладейте желанието си да го настъпите по мазола. Повярвайте ни, мъжът е способен да признава грешките си и да се учи от тях, дори ако самолюбието не му позволява да говори за това. Не превръщайте всяка погрешна стъпка в повод за безкрайни диспути и натрапване на нравоучения.

1802045

"Все ми е едно какво мисли майка ти"

Майката, също като приятелите е нещо свято за мъжа. Тя винаги ще е бъде една от най-важните и влиятелни жени за любимия ви. Дори ако той често си позволява да мърмори по неин адрес и да спори с нея, не бързайте да поддържате активно недоволството му, камо ли пък да говорите неуважително за характера на свекървата си, за навиците й в домакинството или (пази Боже!) за методите й на възпитание. Все пак сте в близки отношения с един от обектите на родителските й грижи. От вашата мъдрост и от стратегическия ви подход зависи каква ще стане майка му за вас – покровителка или враг номер едно. Във ваша полза е да пазите авторитета й.

1802048

"А мъжът на приятелката ми..."

Ако постоянно сравнявате собственото си положение, професионалните си постижения, доходите си, размера на жилището си с чужди успехи, играете игра, в която сте обречени на провал. Първо - завистта ще замъглява погледа ви и ще ви попречи да забележите собствените си радости. Второ – завиждайки на чуждите блага отстрани, вие дори не подозирате колко труд, риск, болка и опит се крият зад красивата фасада на просперитет и изобилие. Завистта е безполезна и разрушителна, тя може да съсипе връзката ви. Както тревата на отсрещния бряг изглежда по-зелена, така и чуждите връзки ни се струват по-хармонични и изпълнени с нежност, а чуждите мъже – по-грижовни, внимателни и щедри. Ефектът от подобни сравнения обаче ще ви разочарова – ако изтъкнете пред партньора си хубавата кола на съседа или високата длъжност на мъжа на ваша приятелка, няма да го вдъхновите. Даже напротив – ще го накарате да зареже опитите да ви изненада и зарадва. Има ли смисъл, ако въпреки всичките му усилия все ще намерите някакъв кусур?

1802043

"Ти не ме обичаш!"

Подобни заявления трябва да се правят в крайно редки случаи, приравнете ги към тряскането на врати, чупенето на чинии и останалите истерични и драматични сцени. Най-важното е да не забравяте, че злоупотребата с такива провокации може да ви изиграе лоша шега. На първото просълзено "Ти не ме обичаш!" партньорът ви ще положи всички усилия да ви убеди в обратното. На втория път ще игнорира студено репликата ви, а на третия ще се замисли, че може би сте прави...

ключови думи:
мъж не се казват неща

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли