7 признака на истинската женственост

7 признака на истинската женственост

Женското тяло

Доказано е, че мъжете се влияят не толкова от конкретните килограми, колкото от пропорциите в тялото на жената. Мъжкото око винаги е било привличано от извивките и овалните форми повече, отколкото от ъгловатите. Ако обиколката на талията ти е в рамките на 60-80% от обиколката на ханша и бюста, имаш по-голям шанс да бъдеш забелязана. Не забравяй, че грижата за външния вид като цяло е от изключително значение, защото хем на шега, хем не - мъжете по-добре могат да виждат, отколкото да мислят при срещата с теб.

Женските движения

Походката и жестовете на истинската жена са плавни, меки, гъвкави. Тя не набива крак, а стъпва меко. Не се движи като "слон в стъкларски магазин”. Има пластично тяло. Не случайно фолклорът – израз на вековната човешка мъдрост, използва като символ на женствеността сравнения като "гъвкава тръстика", "топола”.

Женската сексуалност

Истинската жена излъчва деликатно и ненатрапливо еротика и сексапил. Тя не се срамува от сексуалността си. Няма задръжки в моменти на интимност, освободена е да иска и да доставя сексуално удоволствие. Показва без неудобство страстта си и изпитаната радост от сексуалната близост.

1942816

Женската емоционалност

Изразените емоции и чувствеността винаги са били привилегия и предимство на женския пол. Мъжкото начало е рационално, женското – ирационално. Студената емоционално жена отблъсква. Често тя не е и страстна любовница, което отдалечава мъжете. Не бъркай обаче женската експресивност със свръх-театралност. Последното плаши и дразни мъжете.

Майчинската загриженост

У всяка жена, независимо дали е раждала, или не, говори майката. Това привлича мъжкия пол. Майчинството може да бъде изразено в готовността за грижа към растения, животни, хора, в нежно отношение към по-слабите и готовността за съчувствие, в готовността за даване на разбиране, успокоение, помощ.

Женското поведение

Умението на една жена да бъде напориста и борбена на работното си място не изключва женските черти в държанието й спрямо мъжкия пол извън работния контекст. Умението на подчинение, за адаптиране и гъвкаво, меко подхождане в човешките отношения е женска привилегия. Не случайно се казва, че мъжът е съдът, а водата - женското начало, която го изпълва, заема формата, но му придава и съдържание, осмисля го. Старата поговорка, че мъжът е главата, а жената шията, също прекрасно илюстрира предимствата на женското поведение. Шията определя в коя посока да се върти главата, но го прави ненатрапливо и не властно. Най-исканата мома в селото е била тази, която "ситно ходи, ниско гледа, мъдро дума”!

Творчеството

Истинската жена ражда непрекъснато. Не непременно в буквалния смисъл. Точно както преносената бременност може да бъде опасна за родилката, така и постоянно бременната, нераждащата женска душа е опасна за психичното равновесие на жената. Не е важно какво точно твори тя. Може да са стихове, може да са картини, може да са вкусни гозби, песни, гоблени. Не е нужно да са високо-художествени произведения на изкуството. Важен е процесът, а не конкретният продукт. Така женската душа се пречиства и обновява. Така се чувства пълноценна и резултатна. В противен случай се депресира.

ключови думи:
женственост признака

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май