60-годишен модел разбива клишета за старостта

Възрастната дама може да засрами всяка една от по-младите си колежки
60-годишен модел разбива клишета за старостта

Шейсет годишната Ясмина Роси блесна в медиите след като снимки от бански фотосесията й направиха бум в интернет пространството.

Според "Хъфингтън пост” американската модна компания, наела Роси да снима колекцията си бански, цели да провокира, но и вдъхнови клиентите. Изчистеният бях силует на банските поставя акцента върху жената, която го носи, и нейната индивидуалност. Според марката е крайно време да се спре свръх сексуализирането на моделите на бельо и бански. Те се спрели на Ясмина Роси понеже тя олицетворява добро здраве и завидна спортна физика.     

Можете сами да се уверите в думите на модната компания от снимките на колекцията. На преден план е не възрастта на Роси, а нейната увереност и харизматично излъчване. На фона на изкуствените и напълно недостижими супермоделски кампании, фотосесията на Роси е сигурна мотивация за по-пълноценен и здравословен живот. 

1673709Pinterest

Все по-нарастваща тенденция в модните среди е да се промотира естественият имидж. В последните години на подиумите в Лондон и Ню Йорк стъпват и по-пищни модели. Налаганите стереотипи и ограничения за възраст и телосложение на манекенките са все по-често заменяни с индивидуална визия и стил. Пример за това е спортната Джиджи Хадид, която бе неизменна част от всяко ревю на последната модна седмица в Париж.    

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април