6 неща, които бавно убиват брака ви

6 неща, които бавно убиват брака ви

1.Неподдържането на приятелствата извън брака Много е важно със съпруга ви да имате здрава връзка, добра комуникация помежду си и да прекарвате достатъчно време насаме, но не е хубаво да прекалявате до степен да забравите приятелите си. Не ставайте затворници на любовта си, комуникирайте с външния свят. Ако не го правите, това ще даде отражение и на отношенията в брака ви и то негативно. Всеки един от вас трябва да разполага с личното си пространство и в същото време да не липсва интимността между вас. Никога не пренебрегвайте приятелите си, също така не изразявайте негативно отношение към тези на мъжа си. Ако една вечер той предпочита да гледа мач и да изпие по една бира с тях, не се разочаровайте, обадете се на приятелките си и си спретнете вечер по женски.

1803752

2.Подценявате физическата близост Една то най-големите спънки, пред които се изправят повечето бракове, особено тези, които датират отдавна, е липсата на достатъчно секс и физическа близост. Разбира се, не е задължително да правите секс всеки ден, за да поддържате огъня помежду си, но не забравяйте да гледате на партньора си и като на сексуален обект, не само като на съквартирант, приятел и съпруг. Също така половият акт не е единственият начин да осъществявате близост, може да е просто с нежен допир или прегръдка.

3.Ако около вас има други двойки, които ви дават лош пример Вредното влияние, макар и да е външно, все пак е влияние и то се отразява върху връзката ви. Ако около вас има други двойки, в които партньорите се държат лошо един с друг, изневеряват си, флиртуват с други хора и не се уважават, то това може да рефлектира върху връзката ви, дори без да го осъзнавате. Но ако пред себе си имате добър пример и щастливо женени двойки, то това би било благоприятно и за вас.

4.Ако не си помагате в домашните задължения Според скорошни проучвания двойките, които не си разпределят домашните задължения справедливо имат много повече проблеми помежду си, правят по-малко секс и се уморяват един от друг. Без значение кой цапа повече и кой по-малко, участвайте активно в домакинската работа и ангажирайте любимия си със същото. Дори когато чистите заедно, може да споделите много забавни моменти и дори да се сближите повече. А и домът ви ще бъде едно по-приветливо място.

1803749

5.Подминаването на разногласията Разговорите са много важна част от отношенията между хората като цяло и още повече в брака. Не изчерпвайте разговорите помежду си само с отговора на въпроса "Как мина денят ти?" и "Какво ще правим през уикенда?". Обменяйте мнения за връзката си и ако нещо ви притеснява, не пропускайте да го споделите с любимия си.

6.Съквартирантският синдром Той се прокрадва тихичко и незабелязано в дома ви и преди да сте се усетили ви става безразлично как изглеждате пред вашия човек и единственото, което ви интересува е какво ще вечеряте и какъв филм ще гледате преди да си легнете. Помнете: НЕ СТЕ СЪКВАРТИРАНТИ! Вие сте мъж и жена, които са се събрали, защото изпитват уважение, любов един към друг и най-вече много силно сексуално привличане. Да, с времето в брака и съжителството неизбежно настъпва рутина, с която е трудно да се преборим, но сме длъжни да направим всичко възможно, ако искаме да поддържаме брака си щастлив.
1803751

ключови думи:
брак убиване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април