6 знака, че партньорът ви страда от криза на средната възраст

6 знака, че партньорът ви страда от криза на средната възраст

Знаете ли, че почти 25% от хората изпитват криза на средната възраст, причинена от липса на постижения в живота, неизпълнени цели, мисли за старостта, съобщава забавният сайт Bright Side. Когато сме в двойка и имаме партньор до себе си, понякога лесно забелязваме щом нещо не е наред, в други случай не обръщаме внимание на някои ясни знаци.

Кое в поведението подсказва, че партньорът ни страда от криза на средната възраст?

Намаляване на щастието и удовлетвореността от живота

Ако няма някакво драматично събитие, което се е случило на вашия партньор, то това е един от първите признаци, че може би налице е криза на средната възраст. Според учени, по време на живота ни щастието има U-образна крива и моментът, в който удари дъното, е знак за криза на средната възраст. Хубавото е, че след него отново настъпва подем на доброто настроение и щастието.

Промяна в поведението

За всички психични кризи е типично да настъпят някои промени в навиците на човек. Те могат да се изразят в промени на режима на сън, неглижиране на външния вид или пък обратното, повече суета, промяна в начина на хранене, което може да е с цел да изглежда по-добре или пък да да не се храни здравословно. Доста често тези промени са по-резки и очевидни. При някои мъже това може да се прояви и като скъпи покупки, флиртове с други жени.

Постоянно сравняване с другите

Всеки малко или много сравнява живота си с този на другите. Но ако забележите, че половинката ви рязко е започнала да сравнява себе си с всички около нея/него правейки равносметка кой какво притежава като пари, кариера, семейство, забавления, да се състезава, за да изпъкне, то е време да му/ѝ напомните за всички хубави неща в живота. За успехите, които са постигнати, за положителните черти на личността и т. н.

Носталгия

Носталгичните мисли за миналото са често срещани, дори и при тези хора на средна възраст, които са устроили живота си добре. Какви биха могли да бъдат с тези мисли? Виждайки някъде нещо, което напомня за детството, за младежките години, хубавите спомени от забавни мигове с приятели, безгрижието на определена възраст. Преминавайки кризата на средната възраст, човек може да остане с идеята, че миналото е било по-добро от настоящето му.

Чувство на празнота

Още един признак, че любимият човек преминава трудна фаза, е усещането, че в живота му липсва вълнение, смисъл. От друга страна в главата му нахлуват мисли за старостта, за това, че вече няма време да живее живота си както иска, да открива нови хобита и т. н., пише az-jenata.bg

Поставяне под съмнение на дългогодишни вярвания

 

И двата пола са склонни да преоценят житейските си избори. Но когато налице е криза на средната възраст, единият от двамата в двойката може да иска да направи резки промени по отношение на начина си на живот. Да се премести да живее в друг град, държава, да подаде молба за развод, да изневерява.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май