6 гениални любовни съвета от... дресьорите на животни

Спомни си случаите, когато мъжът до теб „подивява" и те докарва до отчаяние.
6 гениални любовни съвета от... дресьорите на животни

Спомни си случаите, когато мъжът до теб "подивява" и те докарва до отчаяние. Просто не знаеш как да му въздействаш и в зависимост от ситуацията го наричаш "магаре", "слон в стъкларски магазин", "прасе"... След като връзката ти бездруго е заприличала на зоопарк, защо не се поучиш от мъдростта на хората, чиято професия е да опитомяват? 

1.Приеми, че някои неща не могат да се променят. Това е основното правило във взаимоотношенията между треньор и животно (и както изглежда, между половете). Не можеш да накараш слона да престане да се посипва с прах, защото това противоречи на инстинктите му. Да принудиш мачото да си обръсне подмишниците, е загубена кауза. 

2.Игнорирай поведението, което не одобряваш. Когато делфините от инат изпълняват грешен номер, дресьорите запазват самообладание, защото всяка реакция само насърчава беладжиите. Опитай същото с него: ако се държи сприхаво, ти остани хладнокръвна и не наливай масло в огъня. Така ще го стимулираш да намери по-приятни начини да привлече вниманието ти. 

3.Награждавай добрите му попадения. Когато конете прескочат всички препятствия, получават захарче, нали? Не забравяй да му се отблагодаряваш пропорционално за милите постъпки.

4.Не вини себе си за неговото поведение. Не приемай лично всяко негово деяние. Понякога пуделите не искат да скочат през обръча, и толкоз. Това няма нищо общо с дресьорите им. Както и това, че той все оставя мръсните си чорапи на пода, не означава, че не те обича. Просто го мързи.

5.Избирай точния момент. Змиеукротителите не работят с питомците си, докато те сменят кожите си, защото тогава влечугите са по-склонни да хапят. Ако виждаш, че в момента той не се чувства добре или е нервен, разсеян или раздразнителен, не се опитвай "да го вразумиш". Само ще ти се тросне. 

6.Не го наказвай с лишения. Навремето непослушните тюлени са били лишавани от риба, докато се укротят. Днес дресьорите знаят, че позитивната промяна се постига с позитивни мерки. Какъвто и да е проблемът във връзката ти, студенината и отказът от близост и ласки няма да го решат.

ключови думи:
животни любов съвет

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април