5 причини да не е яко да си бременна по празниците

Преживяват се, спокойно :)
5 причини да не е яко да си бременна по празниците
inm

Преди малко попаднах на един супер забавен материал в чуждестранен сайт, който буквално ме разплака от смях – "няколко причини да се кефиш, че си бременна по празниците". В резюме: ядеш на корем, не помагаш в чистенето, можеш да си тръгнеш по всяко време от купона и, забележете!, без значение как изглеждаш, всички ти казват, че си красива :)

След като се посмях качествено, реших да споделя моята версия за нещата – противоположната, така да се каже. А и малко по-реалистичната, смятам. Не е яко да си бременна по празниците, защото:

1. На първо място, въобще не можеш да ядеш каквото си поискаш, нито пък колкото си искаш. Длъжна си, заради себе си и заради малкото същество, което носиш в корема си, да се храниш прилично и с мярка. Да не говорим, че има там един дългичък списък с храни, които е добре да се консумират наистина умерено (смятам да си поиграя с изброяването им в отделен материал). Иначе казано, ако си бъдеща мама, не си въобразявай, че този път най-накрая ще можеш безсъвестно да се отдадеш на коледните и новогодишни угощения. Можеш, но не бива.

2. Пазаруването на подаръци в състояние на коремна "изпъкналост" се превръща в истинско и мъчително приключение. Всички магазини са прилично наблъскани с народ и определено не са подходящо място за бременни. Факт.

3. Уморяваш се адски бързо, особено ако си в напреднала бременност, и въпреки огромното си желание, си възпрепятствана да участваш в задъханите приготовления за празника. По правило всички те пращат да си почиваш при всяко неволно изпуснато "ох", с което, без да искат, те изолират от общото веселие.

4. О, да! Другите непрекъснато ти повтарят, че си красива, няма спор. Но на теб много ти се иска, вместо костюм на Дядо Коледа, в новогодишната нощ да си облечена в красива рокля по тялото. Суета! Какво да я правиш : )

5. По време на празниците изникват толкова подходящи моменти за любов и за разменяне на интимности с любимия човек... Но в сегашното си състояние има възможност да не успееш да им се насладиш качествено и от сърце, по една или друга причина.

Е, бих могла да продължа с изброяването, но няма, защото не това е целта ми. Истината е, бременността е тежко изпитание не само по празници, а по всяко време на годината. Рядко преминава спокойно и без тревоги. Но това е цената, която всяка от нас трябва да плати, за да създаде свое продължение. За да създаде живот. Не е малка, но си заслужава усилията.

Заслужава си да не е яко :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април