5 признака, че между вас има истинска химия

5 признака, че между вас има истинска химия

Чудите ли се дали сте на една вълна? Дали искри, химия, настроение - както и да го наречете? Ето списък от 5 сигнала, които ще ви помогнат да си отговорите на този въпрос.

Искрите, които възникват между двама души, са свързани с биологични процеси. Не звучи много романтично, но е точно така.

 

Но сега няма да се фокусираме върху хормоните, въпреки че можем да кажем няколко думи и за тях. "Фантастичната четворка" - допамин, естроген, тестостерон и серотонин са отговорни за възбудата и привързаността. Тяхното действие прави новата любов пристрастяваща за нас.

Какво е химията в една връзка?

Безмълвният диалог на невербалните знаци – това определение може да е сухо, но всъщност добре описва реалността. Химията е свързана с всичко, освен изречените думи. Изглежда, че няма видима причина да бъдете привлечени от друго човешко същество. Може би просто сте разменили няколко думи и едва се познавате, но чувството за привличане е налице през цялото време. Как става така? Чрез специфични усещания, които ни карат да изпитваме огромна близост и ангажираност. И които по никакъв начин не сме в състояние да контролираме. Привлечени сме неустоимо от миризмата на другия човек, звука на гласа му, начина, по който се движи и изглежда…

Контакт с очите – колко истина има в това?

Това, че очите са огледалото на душата, се знае отдавна. Зрението е основният елемент в езика на тялото, на който трябва да обърнете внимание. Начинът, по който двама души се гледат, казва повече, отколкото си мислите. Когато харесвате някого, не можете да спрете да го гледате – автоматично се взирате в този човек. Той може да прави същото и то не само докато говорите, но и при други взаимодействия. Взирането често е толкова интензивно, че се създава впечатлението, че погледът прониква директно в душата ви.

Силата на усмивката

Не само очите, но и цялото тяло общува. Някои сигнали съдържат съблазнителна сила - овлажняването на устните, докосването на косата, излагането на показ на врата и раменете са подсъзнателни послания, които жените често изпращат. От друга страна, мъжете може да са склонни да държат ръцете си в джобовете на панталоните си, с изпънати палци.

Един от най-лесните начини да тествате химията между двама души е да се усмихнете. Всеки път, когато обектът на въздишките ви мине покрай вас, няма как да не се усмихнете искрено и той/тя - също. Всъщност не е нужно да прави нещо, за да се изпише радост на лицето ви – само присъствието на този човек е достатъчно. Дори сухите шеги изглеждат най-смешните на света. Ето това е ясен знак, че между вас има химия!

Закачки

Да, закачките са знак за витаещата във въздуха химия между двама души. Точно като децата, които се закачат, за да покажат своята обич. Възрастните също използват хумора, за да се сближат с някого. Закачката, която е невинна и извън границите, е метод да привлечете вниманието на някого и да се забавлявате с него. Освен това е друг начин да контактувате, когато не знаете какво друго да кажете. Игриво блъскане един друг, използване на глупави или сладки прякори.... Някои неща просто не можем да надраснем!

Без контрол

Науката даде възможност да се научат за много механизми, които ръководят човек в отношенията и при избора на партньор. Има обаче аспекти, които трудно могат да бъдат обяснени рационално. Едно от тях е липсата на контрол над чувствата и това е страхотно! Всеки път, когато имате уговорена среща и се чувствате нервни, това е знак, че всъщност сте били уцелени от стрелата на Купидон. Толкова сте напрегнати, че губите контрол върху това, което правите или казвате. Същото важи и за другия човек. Най-интересното е, че възрастта няма значение. Когато между вас има истинска химия, се чувствате като влюбен тийнейджър.

Просто приятелство

Тази точка може да изглежда малко противоречива, защото е трудно да се каже дали е приятелство или нещо повече. Това, че сте най-добри приятели, изобщо не изключва романтичната химия. Не всичко опира до физическа близост. Става дума за много по-тясна връзка. Следователно страстта не може да се разглежда като основа на една връзка, въпреки че всъщност е много важна. Но по-важен е наборът от изживени емоции и преживявания, които могат да ни доближат до другия човек по специален начин.

Интересното е, че науката потвърждава, че противоположностите не се привличат: в една връзка всеки човек се стреми да създаде свой собствен приятен и комфортен свят около себе си, където да се чувства спокоен и където не е принуден да търпи постоянни сблъсъци и да прави постоянни жертви. Ето защо, в повечето случаи, дългосрочните връзки са тези, при които химията произтича от приликите.

 

 

 

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

ключови думи:
връзка химия

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май