5 навика от ежедневието, които убиват връзката ви

5 навика от ежедневието, които убиват връзката ви

1. Слушам, но не чувам

След първоначалното желание да чуеш всичко, да разбереш мечтите и спомените на половинката си, следва период на мълчание. Когато единият се прибере от работа и иска да разкаже как е минал деня му, а другият иска просто да чува тишина около себе си. Поставя се маската на разбирателството, сякаш слушаш и напълно разбираш чуждите проблеми. Нечутият винаги усеща досадата в другия. Започва едно постоянно мълчание и неразбирателство, което скоро преминава в скандали.

2. Нямам достатъчно време за себе си

Ако преди си имал на разположение цял апартамент, то сега трябва да разделиш пространството. Храните се заедно, спите заено, къпете се заедно и дишате заедно. Всичко е заедно! Започваш да усещаш липсата на самотата и спокойствието в собствения си дом и чуждото присъствие те натоварва. Затваряш се все повече в себе си и си обиден на половинката си без да има някаква причина. Обиден от самото присъствие, което те задушава и не ти позволява да мислиш.

3. Навън сякаш не сме двойка

Всичко върви добре, докато не излезете с приятели в някой бар. Изведнъж милите имена се заместват от собствените, ласките изчезват на два стола разстояние. Едно неумишлено социално отхвърляне на половинката, което я кара да се чувства не на мястото си, сякаш е излишна. Малко са хората, които представят половинките пред приятелите си. За повечето това е истинско доказателство за намеренията на другия. Не се ли случи, значи няма общо бъдеще за връзката.

4. Вечно настоява да излиза с приятелите ми

Вярно е, че няма по-хубаво от това половинката ти и най-близките ти приятели да се разбират, но в един момент нещата излизат извън контрол. Когато искаш да поговориш с някой близък, той винаги е там. Не можеш да споделиш нищо различно, не можеш и да се оплачеш от натоварващия ви съвместен живот. Още по-лошо става, когато половинката ти стане по-близка с приятелите ти, отколкото самият ти. Чувстваш се изгубен в една безкрайна бездна, позиционирана между приятели и любов. Сякаш и двете са те изритали навън пред вратата.

5. Сравнява собствените си чувства с моите

Казва ти, че не го обичаш толкова, колкото той теб. Че прави толкова много неща за теб, а ти не си помръдваш пръста. Че върши цялата домакинска работа, а ти се чудиш как да се добереш до леглото. Никой не обича да го сравняват с някой, а още повече с половинката му. Меренето на любовта отблъсква всеки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември