2 сигурни фрази, предвещаващи край на една връзка

2 сигурни фрази, предвещаващи край на една връзка

Възможно ли е да спасиш любовта, когато вече не те е грижа за нея? Не. Но можете да научите алармени сигнали: ако звучат, това означава, че някой друг се е охладил.

Двойките отиват при специалист по връзките в последния момент: например, когато изневярата вече се е случила. А това трябва да стане още преди да е настъпил разрив – при първите признаци на проблеми в общуването.

Психотерапевтът Кристина Виро дава примери с две фрази, които със сигурност вещаят раздяла.

"Аз съм това, което съм" Това, което наистина означава, е: "Няма да се променя заради теб. Приел си ме такава със здравия си ум, така че ме приеми за даденост."

Такива забележки се чуват, когато в една връзка цари атмосфера на ограничение. Партньорите не искат да се вгледат в себе си, за да разберат как да запазят и укрепят взаимната си връзка. Въпреки че подобни думи вече повдигат "червен флаг", ситуацията все още е поправима. Не може да се каже същото за следния случай, който изглежда съвсем безобиден. Но това е само илюзия.

"Не ме интересува" Когато партньорите често си крещят, настъпва емоционално изтощение. Ако скандалите продължават с месеци, връзката се разпада. Дори ако един от влюбените намекне за изневярата си, вторият няма да реагира на това по никакъв начин.

Според експерти, апатията е основният враг на любовта. Ако се стигне до това, шансът за спасяване на връзката не надвишава един процент. Ето защо трябва да се свържете с психотерапевт в ранните етапи на кризата.

Каква е тази връзка, в която всеки се грижи единствено за себе си и за собствените си интереси? Не го интересуват проблемите на половинката, не се опитва да помогне тази връзка да се освежи и всичко да тръгне гладко? Ако се е стигнало до подобен момент, краят е предизвестен, пише Actualno.com.

ключови думи:
отношения раздяла

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май