"Правилото 2-2-2" - проста рецепта как да имате дълга и щастлива връзка

"Правилото 2-2-2" - проста рецепта как да имате дълга и щастлива връзка

Всеки от нас е чувал, че изграждането на силни, хармонични взаимоотношения означава непрекъсната работа върху себе си, търсене на компромиси и готовност за жертви. Но какво ще стане, ако всичко е много по-просто? Ще ви кажем какво се крие зад "правилото 2-2-2", което набра популярност в интернет през последните години (и какво мислят психолозите за него).

Романтичната любов е може би едно от най-красивите чувства, които можем да изпитаме. Заличава всички различия и дава усещане за безгранично щастие. Когато една връзка едва започва, изглежда, че винаги ще бъде същата приказка - изпълнена със страст, романтика и нови впечатления. Но тогава започваме да живеем заедно, появява се прословутото ежедневие, деца, проблеми в работата. Чувствата избледняват и страстта отслабва. С годините много съпрузи започват да се отдалечават един от друг. И накрая всеки от тях открива, че до него вече не стои романтичен партньор – духовно близък човек, в когото някога са се влюбили, а съквартирант, с когото споделят общо жилищно пространство и бюджет.

Неизбежно възниква въпросът защо се случва това?

Наистина ли няма магическа рецепта за дълъг и щастлив съвместен живот? Но има такава рецепта и те се състои в "правилото 2-2-2", което ви помага да избегнете рутината и да запалите отново огъня на романтиката във връзката си. Според него именно това му позволява да остане на една и съща дължина на вълната със сродната си душа в продължение на много години.

Какво е "правилото 2-2-2"?

Няма нищо сложно или революционно в правилото 2-2-2. Всяко число представлява определен период от време, който ще ви помогне да се сближите с партньора си.

Първа двойка

На всеки две седмици планирайте романтична среща с любимия човек на неутрална територия. Това може да е съвместно пътуване извън града, посещение на ресторант или пикник в парка.

Важно условие: на срещата ви не трябва да има други хора (приятели, родители или деца). Струва си да прекарвате време само един с друг, както беше преди, когато връзката едва започваше. Такива романтични срещи ще ви помогнат отново да се почувствате свързани с партньора си - да разберете как живее този човек, какво го тревожи. Освен това най-вероятно ще се подготвяте за среща (избирайки специално облекло, правите грим и прическа), което означава, че вашият любим ще има шанс да ви види в нова светлина и извън обичайната домашна природа. 

Втора двойка

На всеки два месеца планирайте уикенд заедно - можете да отидете на почивка или да релаксирате сред природата с палатки. Забравете за домакинските задължения (те могат да изчакат няколко дни), работата и смартфоните. Съсредоточете се само върху релакса с партньора си. Промяната на монотонната среда и новите ярки впечатления ще обогатят багажа на вашата връзка. И може би дори ще насърчат интересни експерименти.

Трета двойка

Ходете на обща почивка на всеки две години. Отново правилото, което важи тук е, че трябва да сте само двамата. Можете да отидете в нова страна или да отидете в познат хотел, където сте почивали в началото на връзката ви и с който имате много приятни спомени. Също така е важно да изберете място за почивка и маршрут на пътуване с любимия си. Този обединяващ фактор ще помогне да направите бъдещите ваканции приятни и за двамата партньори и ще укрепи връзката ви.

Въпреки че правилото 2-2-2 е невероятно просто на теория, то е по-трудно за следване на практика, отколкото изглежда. Понякога възникват непредвидени обстоятелства, които променят плановете ни. И се случва сами да търсим извинения, за да оправдаем нежеланието си да променим нещо в една връзка - умора от работа, необходимост да спестим пари този месец или лошо настроение, пише Actualno.com.

ключови думи:
връзки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май