Четири начина да се отърсим от стреса

Лесни, бързи и изпитани трикове за релакс
Четири начина да се отърсим от стреса

Живеем в забързан свят, в който стресът се е превърнал в неизменна част от ежедневието. И въпреки факта, че често го асоциираме с неприятно, дори опасно състояние, психолози са на мнение, че в умерени граници стресът е не само приемлив, но и полезен за човешкия организъм. Как обаче да балансираме притесненията и грижите преди да излязат от рамките на допустимото?

·      Масаж

В индийската Аюрведа култура се отдава изключително значение на баланса между ума и тялото. В Аюрведа тялото и ума са едно,  а всяка болест, физическо или ментално неразположение са в резултат на дисбаланс в организма. Вече и в България на много места се предлагат различни масажи и процедури, които имат за цел на върнат оптималната работа на тялото. Някои от масажите, които имат успокояващ ефект, имат и детоксикиращ и подмладяващ ефект. По време на процедурата мускулите се отпускат и тонизират.   

1698235Pinterest

 

·      Медитация

Ако се чудите дали медитацията е за вас или е само някаква абстрактна източна култура за будисти и хипита, то по-добре представа за тази практика може да придобиете от книгата на Екхарт Тол – "Силаната на настоящето” или някоя от книгите на Дипак Чопра. Те разкриват в детайли как